Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 09:43

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας με 6 Γερμανούς αρχιτέκτονες

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας με 6 Γερμανούς αρχιτέκτονες

 

 

Υπηρεσιακή σύσκεψη με τους 6 Γερμανούς αρχιτέκτονες που έφτασαν προχθές Δευτέρα στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε περιήγησή τους στην πόλη.

Στη σύσκεψη, στην οποία επιχειρήθηκε -σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου- “η από κοινού αρχιτεκτονική προσέγγιση και έκφραση απόψεων σχετικά με την αναδιαμόρφωση κρίσιμων περιοχών της Καλαμάτας”, έγινε γενική ενημέρωση για το προφίλ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Ειδικότερα, παρουσιάστηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και πιο συγκεκριμένα οι προβλέψεις του για τις περιοχές στις οποίες θα εστιάσει η συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη ιδεών και προτάσεων στο πλαίσιο του φόρουμ αρχιτεκτόνων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή 27 Απριλίου.

Οπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί, οι περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος της Καλαμάτας, στην αναδιαμόρφωση των οποίων θα επικεντρωθεί η συνάντηση αρχιτεκτόνων, είναι:

Α. Ζώνη ποταμού Νέδοντα, α) νότιο τμήμα ποταμού Νέδοντα (διευθετημένη κοίτη) και β) βόρειο τμήμα ποταμού Νέδοντα (ανοικτή κοίτη και παρόχθια ζώνη).

Β. Περιοχή δυτικής ακτής Καλαμάτας, από την εκβολή του Νέδοντα και δυτικά.

Γ. Περιοχή ανατολικής ακτής Καλαμάτας, α) μαρίνα, λιμάνι, ανατολική παραλία και β) ακτή Μικρής Μαντίνειας (παρεμβάσεις στα λιμενικά έργα προστασίας).

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο, εκτός από τους 6 Γερμανούς επιστήμονες συμμετείχαν επίσης δύο καθηγήτριες και 7 μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Τμήμα Αστικού Σχεδιασμού της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, 3 υπάλληλοι του δήμου, καθώς και ο αρχιτέκτονας ελεύθερος επαγγελματίας Γιώργος Κυριακόπουλος.


NEWSLETTER