Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 10:09

Διαβουλεύσεις για ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διαβουλεύσεις για ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Καλαμάτα

 

 

Σύσκεψη για τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας.

Παρέστησαν η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Γιώργος Ξηρογιάννης, ενώ από πλευράς ΔΕΗ έλαβαν μέρος ο Φώτης Καραγιάννης διευθυντής Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων και στελέχη της Επιχείρησης, καθώς και εκπρόσωπος της εταιρείας Solaris, που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ενόψει της πρόθεσης της ΔΕΗ, σε συνεργασία με την εταιρεία Solaris, για παροχή ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών, σχετικά με την προμήθεια και χρήση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, ο Δήμος Καλαμάτας εκδήλωσε ενδιαφέρον για συνεργασία.

Στη σύσκεψη από την πλευρά της ΔΕΗ σημειώθηκε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει θετικό προφίλ σε θέματα “πράσινης” ενέργειας και εν γένει φιλοπεριβαλλοντικής δράσης (ενδεικτικά: βραβεύσεις Οικόπολις και Best City για το νέο Δημαρχείο και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής του αποδοτικότητας, πρωτιά για το αστικό πράσινο στο πλαίσιο του WWF, αντικατάσταση σωμάτων οδοφωτισμού με LED). Η ΔΕΗ θέλει να μπει, από επιχειρηματικής πλευράς, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στις αστικές συγκοινωνίες, γι' αυτό και επιδιώκει συνεργασία με δήμους, οι οποίοι διαθέτουν το προαναφερθέν θετικό προφίλ στον τομέα της “πράσινης” ενέργειας. Προτείνει, δε, στο Δήμο Καλαμάτας να συμμετάσχει με συνεργατικό σχήμα, το οποίο θα περιλάβει το Αστικό ΚΤΕΛ και, πιθανόν, άλλους φορείς, στην υποβολή πρότασης -με την υποστήριξη της ΔΕΗ- στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Urban Innovative Actions. Μέσω του προγράμματος αυτού, είναι δυνατή η προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, στο πλαίσιο συνολικού σχεδιασμού που, επίσης, περιλαμβάνει φωτοβολταϊκό σταθμό για την παροχή ενέργειας, ώστε να φορτίζονται οι μπαταρίες των οχημάτων, εγκατάσταση ταχυφορτιστών κ.λπ. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός είναι περί τα 5 εκ. ευρώ και από το πρόγραμμα Urban Innovative Actions είναι δυνατή η παροχή χρηματοδότησης της τάξης του 80%.

Σχόλια  

0 # GAZHS 26-04-2018 14:12
O ΝΙΚΑΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΤΣΑΝΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ;;;;;ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ ΚΑΝΑΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ !!!!!!!!!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER