Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 11:21

Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις αρκούν στον Τσώνη για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον

 

 

Μία ακόμα φορά το θέμα του δρόμου Ριζόμυλος – Καλαμάτα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος ζήτησε -κατά την προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία- από τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την υλοποίηση του έργου μετά την εγκατάλειψη -όπως είπε- της παραλιακής χάραξης.

“Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Οταν έχουν κάνει ανακοινώσεις στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Τρίπολης ο πρωθυπουργός και δύο υπουργοί, τι να σχολιάσω εγώ, τις εκτιμήσεις του δημάρχου Καλαμάτας;” απάντησε ο Γ. Τσώνης, αναρωτώμενος παράλληλα “γιατί επανέρχονται κάθε τόσο δημοσιεύματα για το Ριζόμυλος – Καλαμάτα” για να προσθέσει: “Αυτό που θέλω ως δημοτική αρχή είναι έναν δρόμο ασφαλή, έχω θέσει δε τρεις προϋποθέσεις για να συναινέσω: η πρώτη να είναι αστικού τύπου δρόμος στο τμήμα μέχρι την Μπούκα, η δεύτερη να υπάρχει πρόσβαση στην παραλία της Ανάληψης και η τρίτη να γίνει κόμβος για πρόσβαση στην παραλία της Βελίκας και σύνδεση με τον δρόμο προς Αριστομένη”.

Νωρίτερα, ο Στ. Αναστασόπουλος είχε επαναλάβει ότι η παραλιακή χάραξη έχει έτοιμες μελέτες και η δαπάνη για αυτήν -όπως εκτίμησε- δεν θα ξεπεράσει τελικά, μετά τις εκπτώσεις τα 50.000.000 ευρώ, μαζί με τις όποιες απαλλοτριώσεις.

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση από το υπουργείο, οι πρώτες σχετικές ανακοινώσεις μετά το 2016 έγιναν μόλις φέτος στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη” παρατήρησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Β.Γ.Μ.