Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 16:01

Αιτήσεις για χρήση κοινόχρηστων χώρων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αιτήσεις για χρήση κοινόχρηστων χώρων στην Τριφυλία

Μέχρι τις 11 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στο Δήμο Τριφυλίας οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες και λοιποί που επιθυμούν να κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων (πλατείες – πεζοδρόμια – πεζόδρομους) για το 2018.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.1080/80, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και σύμφωνα με τον κανονισμό των κοινόχρηστων χώρων που έχει ψηφιστεί από το δήμο με την αριθ. 199/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων, ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται με αίτησή του στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά: Αντίγραφο της άδειας λειτουργίας καταστήματος (για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) ή έναρξη επαγγέλματος. Τοπογραφικό διάγραμμα ή σκαρίφημα, υπογεγραμμένο από μηχανικό, στο οποίο θα σημειώνεται το κατάστημα, η είσοδός του και ο υπό παραχώρηση κοινόχρηστος χώρος, του οποίου θα απεικονίζονται ευκρινώς η ακριβής θέση και η επιφάνεια που καταλαμβάνει. Σχεδιάγραμμα σε κλίμακα 1:100 του υπό παραχώρηση χώρου με αναγραφόμενες διαστάσεις και αποτύπωση του υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, ότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αιτούμενη χρήση. Στην περίπτωση τοποθέτησης σκιαδίων και λοιπών λειτουργικών ή διακοσμητικών στοιχείων απαιτείται ειδική άδεια από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων θα εξετάζεται εφόσον για τον προβλεπόμενο, από την άδεια λειτουργίας του καταστήματος, αριθμό εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων δεν επαρκεί το προκήπιο ή δεν υφίσταται αυτό λόγω ταύτισης οικοδομικής και ρυμοτομικής γραμμής.

Από τις 14 Μαΐου οι αρμόδιες επιτροπές του δήμου θα προβαίνουν σε ελέγχους αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων και θα εφαρμόζουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 50 του Ν. 4257/2014 περί επιβολής προστίμων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER