Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 21:12

Στο Δήμο Οιχαλίας οι υποθέσεις για τις αδειοδοτήσεις γεωτρήσεων

Γράφτηκε από την

Στην πράξη είδαν χθες την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων και Δήμος Οιχαλίας, στη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος με τους εκπροσώπους και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Αμεσα θα εξεταστούν οι υποθέσεις των πολιτών και του δήμου που εκκρεμούν και έχουν να κάνουν με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ετσι χθες σε προτεραιότητα μπήκαν τα θέματα που έχουν να κάνουν με αδειοδοτήσεις γεωτρήσεων και γενικά υδάτων.
Οπως διαπιστώθηκε υπάρχουν σε εκκρεμότητα 16 υποθέσεις, πολλές από τις οποίες έχουν κατατεθεί εδώ και 3 χρόνια. Οι 16 αυτές υποθέσεις θα εξεταστούν άμεσα. Την Πέμπτη υπάλληλοι του δήμου θα πάρουν τους σχετικούς φακέλους και εφόσον το ενδιαφέρον από τους αιτούντες παραμένει θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωσή τους, ώστε να δοθούν οι σχετικές άδειες.
Επίσης ο κ. Αποστολόπουλος συζήτησε με τους αντιδημάρχους Ηλία Σταυρόπουλο και Γιώργο Κατσαμπάνη θέματα που αφορούν τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις έργων, αφού σκοπός είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση των διαδικασιών.


NEWSLETTER