Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 08:44

Στα χωριά τα πυροσβεστικά του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Για τα χωριά του Ταϋγέτου και άλλες κρίσιμες για την πρόκληση πυρκαγιών περιοχές αναχώρησαν χθες τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε “καλοκαίρι χωρίς φωτιές” και σημείωσε πως πρέπει να συμβάλουν όλοι σ’ αυτό και να βοηθήσουν όλοι, όταν ξεσπάσει πυρκαγιά.

Ευχαρίστησε την Πυροσβεστική και δήλωσε πως ο δήμος θα ανεγείρει μέσα στο 2018 το μνημείο πυροσβεστών σε κεντρικό σημείο της πόλης. Επανέλαβε ότι όταν εκδηλωθεί πυρκαγιά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι επικεφαλής, έχει τον πρώτο λόγο και παρατήρησε πως “μας έγιναν μάθημα οι φωτιές του 2007”. Ευχαρίστησε, επίσης, τους διασώστες και εθελοντές, αναφέροντας ότι “είναι οι σύμμαχοί μας σε αυτό τον αγώνα”.

Ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας - πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι κοντά, στο πλευρό της Πυροσβεστικής και παρατήρησε πως τα δημοτικά οχήματα “θα μας καλύψουν δύσκολες περιοχές, που δεν καλύπτουν τα δικά μας οχήματα”. Ευχήθηκε “να έχουμε μια πετυχημένη αντιπυρική περίοδο, όπως και πέρυσι, που είχαμε πάνω από 500 φωτιές και μόλις 2 - 3 πήραν λίγο παραπάνω έκταση, πριν κατασβεστούν”.

Τα πυροσβεστικά οχήματα αναχώρησαν από τα συνεργεία με προορισμό τη Βέργα, το Λαδά και το Καρβέλι, τη Νέδουσα, το Ελαιοχώρι, τ’ Αρφαρά, τον Αρι, τη Θουρία και τα Λέικα, ενώ ένα διατέθηκε στο Σύλλογο “Οι Φίλοι του Ταϋγέτου” και ένα ακόμα παραμένει στην Καλαμάτα.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=zIWxmr2kg9I}