Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 19:17

Κόντρες για τις παραιτήσεις στο Δήμο Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την

Ως “επικοινωνιακό παιχνίδι” χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης τις παραιτήσεις των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την ψήφιση του νόμου για την πώληση των μονάδων του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι εν λόγω σύμβουλοι “με τις παραιτήσεις προσπαθούν να κρύψουν τις  αδυναμίες, τα λάθη και την απραξία τους”.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, “ενώ θα έπρεπε όλοι ενωμένοι, εργαζόμενοι και τοπική κοινωνία,  να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην γίνουν πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υπέβαλαν την παραίτησή τους, μέσω συνεντεύξεων και ανακοινώσεων στα μέσα ενημέρωσης, τρεις μέρες πριν την ψήφιση του σχετικού νομού, έχοντας μαντικές ικανότητες. Στην ίδια ανακοίνωση, με όψιμο υποκριτικό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους και τη Μεγαλόπολη, καταγγέλλουν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς την πλειοψηφία του δήμου. Ξέχασαν βέβαια τον ΟΤΕ, την Εφορία, το ασφαλιστικό της ΔΕΗ, που επί των ημερών του κ. Μπούρα έφυγαν από τη Μεγαλόπολη”.

Στην ίδια ανακοίνωση, η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, “με την παραίτησή τους, όχι μόνο διασπούν τον αγώνα, αλλά στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τις κυβερνητικές επιλογές και υπονομεύουν οποιεσδήποτε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο μέλλον”, καταγγέλλοντάς τους παράλληλα και για “υποκρισία”, επειδή “παραιτούνται μόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από τις συνδικαλιστικές τους ιδιότητες”.

Καταλήγοντας η δημοτική αρχή στην ανακοίνωσή της, εκφράζει την εκτίμηση ότι “ο λόγος των παραιτήσεων των συμβούλων του κ. Μπούρα δεν είναι το ενδιαφέρον τους για την πώληση της ΔΕΗ αλλά για τη διάλυση του δήμου... Αφού απέτυχαν να κλέψουν την εκλογή με τα τρυπημένα ψηφοδέλτια του Ακόβου, προσπάθησαν να οδηγήσουν τον δήμο σε πρόωρες εκλογές, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των ανέργων, των εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά και των δημοτών”.