Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 15:15

Αντίδραση Νίκα στη νέα άρνηση των λιμενεργατών (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα προκάλεσε η νέα άρνηση των λιμενεργατών στην παραχώρηση του κτηρίου τους για τη στέγαση του Λιμεναρχείου της πόλης, μετά την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

“Αυτά που γίνονται στο λιμάνι είναι πρωτοφανή και πρωτάκουστα”, επεσήμανε ο δήμαρχος.  Αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά “ θέλουμε ένα κτήριο 250 τ.μ. να το έχουν 5 - 10 άνθρωποι; Γιατί αυτά είναι τα μέλη του Σωματείου Λιμενεργατών”. Και παρατήρησε πως “δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, για να μπορέσουμε να επισκευάσουμε το κτήριο στο οποίο εργάζονται 60 άνθρωποι, που προσφέρουν μέγιστο εθνικό έργο”.

Αναλυτικά σε δήλωσή του ο δήμαρχος Π. Νίκας σημείωσε: “Με οδηγία δική μου το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εδώ και καιρό πήρε μία απόφαση για την καλύτερη δυνατή στέγαση των 60 εργαζομένων λιμενοφυλάκων, οι οποίοι δουλεύουν μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς επαρκείς χώρους υγιεινής, χωρίς γραφεία, χωρίς να έχουν μία καρέκλα να καθίσουν. Κι επειδή έχουμε και τα χρήματα να επισκευάσουμε το παραδοσιακό κτήριο και επειδή το Λιμεναρχείο πρέπει να είναι δίπλα στη θάλασσα, σκεφτήκαμε ότι αυτός ο χώρος που ως διαχείριση ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο και ως ιδιοκτησία στο Ελληνικό Δημόσιο, το κτήριο που στεγάζονται οι λιμενεργάτες, που είναι γύρω στα 250 τ.μ., να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος του για τη στέγαση των 60 λιμενοφυλάκων. Κρατείστε λέμε στους λιμενεργάτες τα 100 τ.μ. του κτηρίου που ανήκει στο Δημόσιο, για να στεγαστεί αξιοπρεπώς μια δημόσια υπηρεσία και να προσφέρει έργο. Τι κακό έκανε ο δήμαρχος;

Το κτήριο κτίστηκε από τον ελληνικό λαό, ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο σε χώρο που διαχειρίζεται το Λιμενικό Ταμείο, σε αυτό προτείνεται να στεγαστεί μια δημόσια υπηρεσία. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, για να μπορέσουμε να επισκευάσουμε το κτήριο στο οποίο εργάζονται 60 άνθρωποι, που προσφέρουν μέγιστο εθνικό έργο.

Δεν θέλουμε να βοηθηθεί μια κατάσταση; Θέλουμε ένα κτήριο 250 τ.μ. να το έχουν 5 - 10 άνθρωποι; Γιατί αυτά είναι τα μέλη του Σωματείου Λιμενεργατών.

Νομίζω ότι είναι λάθος. Αυτές οι πολιτικές και αυτά τα λάθη, μεταξύ των άλλων, οδήγησαν αυτό τον τόπο σε αυτή την κατάσταση. Ολοι έχουμε δικαιώματα, υποχρεώσεις δεν έχει κανένας. Γιατί ντρεπόμαστε να ανεβαίνουν πολίτες από αυτή τη σκάλα που υπάρχει στο παραδοσιακό κτήριο, γιατί ντρεπόμαστε με αυτή την εικόνα. Θέλουμε να βελτιωθεί η εικόνα της υπηρεσίας και της πόλης. Και αυτή η πινακίδα που γράφουν για τον Νίκα, με τιμά και έχω φωτογραφηθεί δίπλα της και την κρατάω ως ενθύμιο. Μάχομαι για το δημόσιο συμφέρον, για το συμφέρον το λαϊκό και των λιμενεργατών”.

Γ.Σ.