Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 14:11

Επέκταση δωρεάν στάθμευσης 1,5 ώρα και στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Επέκταση δωρεάν στάθμευσης 1,5 ώρα και στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας

Την εφαρμογή της δωρεάν στάθμευσης για 1,5 ώρα και στο νότιο πάρκινγκ της Αγοράς αποφάσισε το Δ.Σ. της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Το μέτρο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί μετά την αναμενόμενη θετική ψήφο και του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΚΑΚ, η δωρεάν στάθμευση στο βόρειο πάρκινγκ εξυπηρετεί κάθε Σάββατο (8 το πρωί με 12 το μεσημέρι) γύρω στα 600 αυτοκίνητα. Αναφέρεται ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, αφού στον ίδιο χώρο αποδόθηκαν πρόσφατα και άλλες θέσεις στάθμευσης.

Στην τελευταία του συνεδρίαση, την περασμένη Τετάρτη, το Δ.Σ. της ΚΑΚ αποφάσισε τα χρηματικά διαθέσιμα της Εταιρείας να κατατεθούν στην Εθνική Τράπεζα, που έδωσε την καλύτερη προσφορά με επιτόκιο 1,30% για έντοκο λογαριασμό όψεως, προθεσμιακό λογαριασμό και ειδικό λογαριασμό για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Αναφορικά με την εκμίσθωση των Βιομηχανικών Σφαγείων, εξουσιοδοτήθηκε η νομικός της Εταιρείας κ. Κρέπη να προβεί σε όλες τις ενέργειες-διαδικασίες που απαιτούνται για την διασφάλιση των συμφερόντων της ΚΑΚ.

Ακόμα, το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα αντικατασταθεί ο φωτισμός στο βόρειο πάρκινγκ με νέα σώματα με λάμπες τύπου led για την καλύτερη λειτουργία-ασφάλεια του χώρου και την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας ανυψωτικού μηχανήματος για την ασφάλεια των εργαζομένων, κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης-επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων.

 

O ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚ

Ο πασίγνωστος γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης το άλλο Σάββατο 12 Μαΐου θα βρίσκεται στην ΚΑΚ, στο χώρο των βιολογικών προϊόντων. Εχει προγραμματιστεί να μαγειρέψει και να δώσει συμβουλές στον κόσμο -μαζί με τον Καλαματιανό "Γαστροναύτη" Παναγιώτη Παπανικολόπουλο και τους μαθητές του Ι.Ε.Κ ''Oρίζων”-, σε εκδήλωση υπό την αιγίδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Τέλος, την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας θα δώσει συναυλία με τη συμμετοχή 20 μουσικών οργάνων και τεσσάρων φωνών.


NEWSLETTER