Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 08:52

Σκληρή επίθεση του μητροπολίτη Τριφυλίας κατά του δημάρχου Οιχαλίας 

Γράφτηκε από την
Σκληρή επίθεση του μητροπολίτη Τριφυλίας κατά του δημάρχου Οιχαλίας 

 Επίθεση στο δήμαρχο Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλο εξαπολύει με επιστολή του ο μητροπολίτης Τριφυλίας Χρυσόστομος, για την ανάμειξή του σε θέματα της τοπικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο μητροπολίτης κατηγορεί το δήμαρχο για την εμπλοκή του στο επεισόδιο που σημειώθηκε στον Αγιο Γεώργιο Δωρίου, την ημέρα της γιορτής, με την εικόνα.

Ο κ. Χρυσόστομος κάνει λόγο για ανεκδιήγητη και πέρα από κάθε λογική και φρόνηση ανάμειξη. Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Δύο τινά ενδεχομένως συμβαίνουν. Ή δεν καταλαβαίνετε πόσο βαρύ ατόπημα είναι η εισπήδηση εις ετέρας αρμοδιότητας και δη Εκκλησιαστικάς, οπότε καθίστασθε επικίνδυνος διά το αξίωμα που υπηρετείτε, ή αν και το καταλαβαίνετε το πράττετε διά δημαγωγικής φύσεως λόγους εντυπώσεων, οπότε καθίστασθε επικινδυνότερος”.

Ο μητροπολίτης ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν έχει εμπλακεί και ούτε πρόκειται να εμπλακεί στα πολιτικά ζητήματα, γιατί είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του. Διαμηνύει δε στο δήμαρχο ότι “εις το Εκκλησιαστικόν γίγνεσθαι δεν έχετε λόγον και δεν σας επιτρέπομεν να έχετε λόγον” και παρατηρεί: “Ζητάτε την διοικητικήν σας ανεπάρκειαν να την καλύψετε στα μάτια εκείνων που σας εμπιστεύτηκαν την πολιτική διοίκηση του Δήμου σας με το να θέλετε να ρυθμίζετε τα Εκκλησιαστικά θέματα, κάτι που δεν σας το επιτρέπομεν και που σας παρακαλούμεν να φροντίσετε να μην επανέλθετε. Μαζευτείτε για να μην χρειαστεί να σας μαζέψουμε εμείς. Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που κάποιοι ενθυμούνται και νοσταλγούν.

Τα Εκκλησιαστικά θέματα δρομολογούνται πλέον όχι κατά το προσωπικόν συμφέρον, αλλά κατά το πνευματικόν”.


NEWSLETTER