Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 17:21

Συνάντηση Πετράκου με Αναστασόπουλο

Γράφτηκε από την
 Συνάντηση Πετράκου με Αναστασόπουλο



Σήμερα επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία» κ. Θανάσης Πετράκος.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης αφού  καλωσόρισε τον φίλο και συνάδελφό του εδώ και πολλά χρόνια κ. Θανάση Πετράκο,  τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία που έλαβε  προκειμένου να τον συναντήσει και να συζητήσουν διάφορα θέματα.
Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν τα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Μεσσήνης  καθώς και το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την προσπάθεια δημιουργίας λιγνιτωρυχείων στο Χωματερό και στη Φαλάνθη.
Ο κ. Πετράκος ενημέρωσε τον κ. Αναστασόπουλο για τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Φορέων που έγινε  στην Κορώνη την προηγούμενη Κυριακή και στην οποία αποφασίστηκε αρχικά οργάνωση συγκέντρωσης την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00π.μ. στο Χωματερό αλλά και συζήτηση επί του θέματος στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο με πιθανή ημερομηνία  την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.
Ο περιφερειακός σύμβουλος επιπροσθέτως ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία η παρουσία όλων των πολιτών κυρίως από τις δημοτικές ενότητες Πεταλιδίου και Αίπειας, οι οποίοι θα υποστούν τεράστια περιβαλλοντική αλλά και οικονομική ζημία αν δημιουργηθούν τα λιγνιτωρυχεία και για τον λόγο αυτό πρέπει να αποτραπεί η καταστροφική αυτή προοπτική για την Μεσσηνία.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσσήνης έχει ήδη λάβει ομόφωνη αρνητική απόφαση ενάντια αυτής της «επένδυσης», απόφαση η οποία και εκφράστηκε κατά το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο.
Επιπλέον ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι αυτή η δήθεν επένδυση θα δημιουργήσει από επένδυση στις τουριστικές περιοχές του Δήμου Μεσσήνης και αυτό διότι θα καταστραφούν επενδύσεις που έχουν γίνει από πολλούς δημότες και ιδιαίτερα στις περιοχές Πεταλιδίου, Χράνων, Επισκοπής, Άγιου Ανδρέα και Νέας  Κορώνης.
Συν τοις άλλοις ο Δήμαρχος κ. Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι άλλη μια σημαντική δυσμενής επίπτωση από την κατασκευή αυτού του λιγνιτωρυχείου είναι η υδροδότηση των γύρω περιοχών.
Τέλος επεσήμανε ότι η Μεσσηνία εδώ και πολύ καιρό έχει επιλέξει την στρατηγική για την ανάπτυξη της που είναι ο τουρισμός και η αγροτική ανάπτυξη με μεταποίηση των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων. Το λιγνιτωρυχείο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνυπάρξει με τους δύο πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου Μεσσήνης  και του Νομού.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε τον κ. Πετράκο για έργα του Δήμου όπως οδικά έργα, υδρεύσεις, αποχετεύσεις, ποδηλατόδρομο,  πολιτιστικό κέντρο στην Μεσσήν και στη Λογγά, μικρά φράγματα , έργα άρδευσης κ.α..
Ο κ. Πετράκος τόνισε ότι θα συμβάλλει ώστε να προωθηθούν αυτά τα σημαντικά έργα για το Δήμο Μεσσήνης αλλά και για ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης


NEWSLETTER