Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 17:40

Συνάντηση Καφαντάρη με Μπούκλη

Γράφτηκε από την


Τη Δευτέρα 31-1-2012 ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Μπούκλη Λάμπρο. Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του σχετικά με θέματα που αφορούν το Δήμο, αλλά και ειδικότερα για το μείζων θέμα της άτοπης προσπάθειας εξόρυξης λιγνίτη στη Φαλάνθη και στο Χωματερό.
Τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που μέχρι σήμερα έχει κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος καθώς και όλοι οι Τοπικοί Φορείς και Σύλλογοι για να αποτρέψουν αυτή τη δυσμενή εξέλιξη στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, η οποία θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής της Κορώνης.
Επίσης ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων . που έχει κατατεθεί  και για τα κενά τα οποία η ίδια εμπεριέχει. Ζητήθηκε η συμβολή του ώστε στο επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, να απορριφθεί η συγκεκριμένη  Μ.Π.Ε.
Παράλληλα ο Δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία ότι ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κινηθεί στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, διότι καμία παράταξη του δεν μπορεί να έχει άλλη προσέγγιση, παρά μόνο την προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογία αλλά και την προοπτική ανάπτυξης του τόπου.
Ο κ. Μπούκλης δήλωσε ότι, η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, αλλά και ευρύτερα οι Οικολόγοι Πράσινοι, αντιμετωπίζουν το θέμα με σοβαρότητα και ήδη έχουν τοποθετηθεί με τρία δελτία τύπου και με τη σημερινή συνέντευξη τύπου στη Ε.Ρ.Α. Τρίπολής. Επί πρόσθετα τόνισε ότι η επίσκεψη που έκανε με τον Αντιδήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Βασιλόπουλο στην περιοχή, έδειξε ότι ο χαρακτήρας της περιοχής είναι έντονα τουριστικός με απίστευτης ομορφιάς φυσικά οικοσυστήματα και δεν επιδέχεται ανθρωπογενείς επεμβάσεις τύπου εξόρυξης λιγνίτη, που θα προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Ενώ η πλήρης ανάλυση της θέσης της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά,  θα λάβει χώρα στο Περιφερειακό συμβούλιο γιατί προσπαθούμε με σοβαρότητα να τιμήσουμε τους θεσμούς.   

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος