Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 21:25

Επιφυλακή στο δήμο για …εισβολή μικροπωλητών εν όψει της γιορτής της Υπαπαντής

Γράφτηκε από την

Σε επιφυλακή βρίσκονται από χθες το βράδυ στο Δήμο Καλαμάτας υπό τον φόβο “εισβολής” μη αδειοδοτημένων μικροπωλητών είτε στο σημερινό παζάρι στην Αγία Τριάδα είτε στον περιβάλλοντα χώρο της Κεντρικής Αγοράς, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της πολιούχου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Υπαπαντής.
Χθες βράδυ άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας έκαναν περιπολίες μέχρι τα ξημερώματα στους παραπάνω χώρους, βοηθούμενοι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ. Σκοπός ήταν να αποτραπεί η εγκατάσταση εμπόρων χωρίς τις σχετικές άδειες.
Φυσικά αφορμή είναι το γεγονός ότι φέτος για δεύτερη χρονιά δεν θα πραγματοποιηθεί το πανηγύρι της Υπαπαντής, ενώ στη δημοτική αρχή ακόμα δεν έχουν ξεχάσει τα περσινά γεγονότα με ομάδα μικροπωλητών να επιχειρεί να στήσει παράγκες παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Παράλληλα αύριο αναμένεται να είναι ανοιχτά αρκετά εμπορικά καταστήματα της πόλης μετά το τέλος της περιφοράς της εικόνας, πιθανόν και με ελεύθερο ωράριο, σε μία προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου να δώσει μία τονωτική ένεση στα μέλη του σε περίοδο κρίσης.


NEWSLETTER