Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 08:31

Βρεφικά τμήματα σε παιδικούς σταθμούς της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Βρεφικά τμήματα σε παιδικούς σταθμούς της πόλης προγραμματίζει να δημιουργήσει άμεσα, από τη νέα σχολική χρονιά 2018 - 2019, ο Δήμος Καλαμάτας.

Η δημιουργία τους αποφασίστηκε γιατί από την ερχόμενη περίοδο τα νήπια και προνήπια (αρκετά από τα οποία παρέμεναν στους παιδικούς) θα πρέπει να φοιτήσουν υποχρεωτικά στα νηπιαγωγεία.

Ετσι εκτιμάται ότι 200 παιδιά θα χαθούν για τους παιδικούς σταθμούς και πιθανότατα θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία τους, με κινδύνους, ενδεχόμενα, για το προσωπικό που εργάζεται σε αυτούς.

Βρεφικά τμήματα θα δημιουργηθούν πρώτα απ’ όλα και θα λειτουργήσουν την ερχόμενη σχολική χρονιά στον 1ο και τον 7ο Παιδικό Σταθμό, οι οποίοι έχουν την υποδομή και χρειάζονται μόνο εξοπλισμό.

Την περασμένη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας πήρε απόφαση για τη δημιουργία βρεφικών τμημάτων και στον 3ο και τον 5ο Παιδικό Σταθμό, με την προοπτική της ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης (για εργασίες διαμόρφωσης κι εξοπλισμό) μέσω της ΕΕΤΑΑ. Προβλέπεται χρηματοδότηση 75.000 ευρώ για βρεφικά τμήματα σε δύο παιδικούς σταθμούς.

“Είναι ένα στοίχημα να δημιουργήσουμε βρεφικά τμήματα στους 4 ή και 6 Παιδικούς Σταθμούς της Καλαμάτας, γιατί το διάστημα μέχρι το Σεπτέμβριο είναι μικρό. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε”, είπε στην “Ε” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε ότι “πρέπει να δημιουργήσουμε βρεφικά τμήματα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο”.

Σε κάθε βρεφικό τμήμα θα φιλοξενούνται 12 παιδάκια.

Γ.Σ.