Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 14:44

Καλαμάτα: Εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα 15 συμβασιούχων καθαριότητας

Γράφτηκε από την

Εκδικάστηκαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας τα ασφαλιστικά μέτρα 15 ακόμη συμβασιούχων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας.

Οι εν λόγω συμβασιούχοι ζητούν με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων να προσληφθούν ως αορίστου χρόνου στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, όπου τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά το 2015 με 8μηνες συμβάσεις – ενώ μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου (η οποία αναμένεται τους επόμενους μήνες) θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά στις θέσεις όπου απασχολούνταν και πριν. Επίσης θα κατατεθεί και αγωγή.

Χθες στο δικαστήριο, μέσω του δικηγόρου τους Τάσου Ορφανού, οι εργαζόμενοι προέβαλαν ως ισχυρισμό ότι τους είναι απαραίτητα τα χρήματα από τη δουλειά τους για να επιβιώσουν οι οικογένειές τους. Αλλά και ο Δήμος Καλαμάτας από την πλευρά του είπε ότι ο δήμος έχει μεγάλη ανάγκη από την εργασία τους, διότι είναι ελάχιστοι οι προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ που έχουν παρουσιαστεί στην υπηρεσία Καθαριότητας για να πιάσουν δουλειά, ενώ οι υπόλοιποι φαίνεται ότι έχουν σκοπό να εμφανιστούν με την οριστικοποίηση των προσωρινών πινάκων, που είναι άγνωστο πότε θα γίνει.

Εν τω μεταξύ το Μονομελές Πρωτοδικείο δέχτηκε τη Δευτέρα το αίτημα προσωρινής διαταγής μιας ακόμα εργαζόμενης στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, που επέστρεψε και αυτή στη δουλειά της. Η εργαζόμενη έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσής της, τα οποία θα συζητηθούν στις 12 Ιουνίου.

Ν.Κ.