Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 19:38

Με πρόστιμο για τα κλαδιά απειλούν οι Δήμοι Καλαμάτας και Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και κτημάτων να κόψουν τα κλαδιά δέντρων και αυτοφυούς βλάστησης που εξέχουν κι εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, καλεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Μάλιστα, προειδοποιεί ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα προβεί σε κοπή βλάστησης και κλαδιών των δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα, χρεώνοντας τη δαπάνη στους ιδιοκτήτες και επιβάλλοντας πρόστιμο 2.500 ευρώ. Επιπλέον, αφού επικαλείται σχετικά άρθρα του Ποινικού και Αστικού Κώδικα και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση του Κανονισμού Καθαριότητας, επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται και για ενεργοποίηση των ποινικών και αστικών διαδικασιών που προβλέπονται από το νόμο, κατά αυτών που δε συμμορφώνονται.

 

Καθαρισμό οικοπέδων ζητεί και ο Δήμος Τριφυλίας

Να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους καλεί ο Δήμος Τριφυλίας τους ιδιοκτήτες τους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε από την 1η Μαΐου, ενώ όσους δεν συμμορφωθούν τους περιμένει πρόστιμο και μήνυση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γεώργιου Τσακανίκα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου), παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, όπως προβούν έως την 31η Μαΐου στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο και αποτελεί έσοδο του Δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση».