Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 09:56

Προκήρυξη για καλλιτεχνικό διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Προκήρυξη για καλλιτεχνικό διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

 

Tη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή για ένα χρόνο προκηρύσσει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, με τη σχετική προθεσμία να λήγει τη Δευτέρα 21 Μαΐου στη 1 μ.μ.

Το σχετικό θέμα “πέρασε” χθες από το συμβούλιο της “Φάρις” και όπως διαβεβαίωσε η πρόεδρος Αναστασία Μπελογιάννη, ήδη οι άνθρωποι του δήμου κάνουν γνωστή την πληροφορία παντού. Το γεγονός είχε συζητηθεί και στην πρόσφατη συνάντηση καλλιτεχνικών δημοτικών φορέων στα Γιάννενα και για το θέμα ο δήμος θα απευθυνθεί στα σωματεία ηθοποιών και σκηνοθετών.

Τα πράγματα σχετικά με την κατάσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ προχωρούν, όμως η κ. Μπελογιάννη σημειώνει πως η χρηματοδότηση θα είναι μικρή, μόλις 35.000 ευρώ το χρόνο από το ΥΠΠΟ. Υπάρχουν διαβεβαιώσεις όμως πως αν επιλεγεί καλλιτεχνικός διευθυντής και ανέβει μια καλή παραγωγή, το ποσό ίσως και να διπλασιαστεί. Για ακόμη μια φορά κρίνεται επίσης απαραίτητη και η στήριξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μιας και το ΔΗΠΕΘΕΚ είναι το μοναδικό στην περιοχή αυτή τη στιγμή. Εχει επίσης ξεκινήσει να φτιάχνεται το βεστιάριο και να γίνονται επιδιορθώσεις στα κοστούμια που ανήκουν στο ΔΗΠΕΘΕ, τα οποία θα φωτογραφηθούν για πρώτη φορά και θα ανέβουν στο νέο σάιτ της “Φάρις”. Σκοπός είναι κάποια στιγμή να μπουν σε προθήκες στην είσοδο του θεάτρου, τουλάχιστον τα πιο σημαντικά από αυτά.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER