Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 09:01

Ξεκίνησε χωρίς άδεια ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Ξεκίνησε πιλοτικά, χωρίς όμως άδεια, από το Δήμο Καλαμάτας, η λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο πεδίο βολής, κοντά στο Νέδοντα και η μεταφορά τους με πρες κοντέινερ στη Μαραθόλακκα.

Μάλιστα, χθες, ημέρα λαϊκής στην Κεντρική Αγορά, πραγματοποιήθηκε δρομολόγιο με το πρες κοντέινερ, για να εξεταστεί στην πράξη αν και τι προβλήματα κυκλοφοριακά δημιουργούνται στην οδό Σπάρτης, στις στενές στροφές λίγο πάνω από την Αγορά. Για το λόγο αυτό από την Τρίτη είχαν τοποθετηθεί προειδοποιητικές κορδέλες, με συστάσεις στους οδηγούς να μην παρκάρουν.

Την έναρξη της λειτουργίας του ΣΜΑ και της μεταφοράς των σκουπιδιών με πρες κοντέινερ, μας επιβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. “Ξεκινήσαμε πιλοτικά”, μας είπε ο αντιδήμαρχος και παρατήρησε ότι “ο στόχος μας είναι, όπως έχουμε σημειώσει, να υπάρξει οικονομία σε καύσιμα, ανταλλακτικά και ημερομίσθια, αλλά και περιβαλλοντικό όφελος. Με το πρες κοντέινερ αντί να ανεβοκατεβαίνουν 16 οχήματα καθημερινά στη Μαραθόλακκα, θα ανεβοκατεβαίνουν 3 με 4”.

Ο κ. Βασιλόπουλος παραδέχθηκε ότι ο ΣΜΑ δεν έχει άδεια και παρατήρησε πως “έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια και θα την συνεχίσουμε για να πάρουμε άδεια”. Διευκρίνισε ότι “είπαμε να το δοκιμάσουμε για να δούμε αν έχει προβλήματα. Δεν ρυπαίνει, δεν μένει τίποτα. Στο Περιστέρι και στο Κορωπί τέτοιοι σταθμοί μεταφόρτωσης είναι μέσα στους οικισμούς και δεν υπάρχει πρόβλημα”.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι “ο ΣΜΑ στο πεδίο βολής είναι προσωρινός, για όσο διάστημα θα λειτουργεί η Μαραθόλακκα. Με την ολοκληρωμένη διαχείριση της Περιφέρειας, με ΣΔΙΤ, θα βρεθεί κοινός χώρος, ΣΜΑ για τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης”.

Να υπενθυμίσουμε ότι 71 δημότες - κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο πεδίο βολής, δίπλα στο Νέδοντα. Με αίτησή τους έχουν ζητήσει από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να πραγματοποιήσει αυτοψία, καθώς γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν άδειες για τη δημιουργία τέτοιου σταθμού.

Γ.Σ.