Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 16:52

Προσωρινή διαταγή για 21 συμβασιούχους στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Διατηρείται η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας για την απασχόληση των 21 συμβασιούχων στο Δήμο Τριφυλίας, οι οποίοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Ο δήμος υποχρεούται με διαταγή του δικαστηρίου να τους απασχολήσει μέχρι τις 4 Ιουλίου, καθώς για τότε αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που ήταν να εκδικαστούν χθες. Νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου, θα συζητηθεί η αγωγή για μετατροπή των συμβάσεών τους σε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Χθες δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια” και η απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα για συνέχιση της εργασίας τους, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αποδεχόμαστε τη διατήρηση της από 10/4/2018 απόφασης προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, συμμορφούμενοι προς αυτήν, με την οποία διατάσσεται ρητώς ο Δήμος Τριφυλίας όπως συνεχίσει να απασχολεί τους παρακάτω… από 17-5-2018 έως την έκδοση απόφασης επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων στις 4-7-2018 με τους αυτούς όρους εργασίας που αναφέρονται στην 552/2017 διαπιστωτική πράξη του δημάρχου Τριφυλίας».

Το θέμα αυτό απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης με εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος πάντως επεσήμανε ότι ο δήμος έκανε σαφές πως δεν έχει άλλα χρήματα να διαθέσει εκτός από αυτά για τα 30 άτομα που έχει προγραμματίσει να προσλάβει. “Ο δήμος δεν πρόκειται να αλλάξει, αυτή είναι η άποψή του”, τόνισε σημειώνοντας ότι θα προχωράνε με βάση τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Κ.Μπ.