Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 19:37

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ναύπλιο

Γράφτηκε από την

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης θα γίνουν στο Ναύπλιο το διήμερο 18 - 19 Μαΐου, από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι εκδηλώσεις, όπως σημειώνεται, υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στο Ναύπλιο αύριο στις 6.30 το απόγευμα, στο “Βουλευτικό” και θα έχει ως θέμα “H συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: Ελλάδα - Ευρώπη: Προκλήσεις και προοπτικές”.

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα “Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία”, το οποίο θα γίνει επίσης στο Ναύπλιο, στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Μεθαύριο Σάββατο, μεταξύ 8 και 10 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με δρώμενα στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων του Ναυπλίου, όπου το κοινό θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά και σε υπαίθρια προβολή, την επιλεγμένη ταινία του Ελληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη σχετικά με το πώς η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Επίσης έχουν προγραμματιστεί και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες (παραστάσεις από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, photobooth, διαγωνισμοί) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Στην ίδια εκδήλωση θα μετάσχουν επίσης πρεσβείες δέκα ευρωπαϊκών χωρών, με περίπτερα εφοδιασμένα με ενημερωτικό υλικό, χειροτεχνήματα και παραδοσιακά προϊόντα.