Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 10:29

Πρόταση αξιοποίησης για το Μπεζεστένι Μελιγαλά (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Πρόταση αξιοποίησης για το Μπεζεστένι Μελιγαλά (φωτογραφίες)

 

Την πρόταση για να ανακατασκευαστεί και στη συνέχεια να αξιοποιηθεί το Μπεζεστένι στον Μελιγαλά ως πολιτιστικός πολυχώρος, έργο με προϋπολογισμό 2.498.000 ευρώ, υπέβαλε ο Δήμος Οιχαλίας στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Το έργο, σύμφωνα με το σκεπτικό του δήμου, στοχεύει να μετατραπεί το κτήριο “σε σύγχρονο πολυχώρο δραστηριοτήτων και πολιτιστικό κέντρο, με διατήρηση όμως των ιστορικών αρχιτεκτονικών του χαρακτηριστικών”.

Συγκεκριμένα, το κτήριο πρόκειται να στεγάσει τις παρακάτω χρήσεις: α) Βιβλιοθήκη- αναγνωστήριο. β) Φιλαρμονική - χώρος για μαθήματα. γ) Στέγαση των χορευτικών συλλόγων. δ) Συνεδριακό κέντρο. ε) Διαδραστική προβολή διαδικασίας ελαιοπαραγωγής/ ελαιοκαλλιέργειας “από το χωράφι στο πυρηνελαιουργείο” καθώς και εκθετήριο προϊόντων της περιοχής με έμφαση στο ελαιόλαδο. στ) Αίθουσα προβολών Μαρίας Κάλλας καθώς και των χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και των αξιοθέατων της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας. ζ) Καφέ-αναψυκτήριο για την υποστήριξη του χώρου.


NEWSLETTER