Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 10:44

Θεσμοθέτηση του Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ζητά από το υπουργείο Παιδείας ο Δήμος Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

Αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας να θεσμοθετήσει το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη θα υποβάλει ο Δήμος Μεσσήνης, με τη σχετική επιστολή να συνυπογράφει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, στην προχθεσινή του συνεδρίαση.

Νωρίτερα, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου παρουσίασε τον απολογισμό της φετινής εκδήλωσης, εκτιμώντας ότι αυτή ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και με μεγάλη απήχηση, ενώ διατέθηκαν περί τα 50.000 ευρώ, από τη φετινή επιδότηση του υπουργείου Πολιτισμού.

Αναφερόμενη, εξ άλλου, στα ζητήματα των αναθέσεων έργου από τον δήμο σε εταιρείες της Τρίπολης ως προς α) τη διαμονή και την εστίαση, β) την προβολή του φεστιβάλ καθώς και γ) την οργάνωση του αρχαιολογικού χώρου -τα οποία είχε θίξει ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος- η αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι η διαμονή/εστίαση και η οργάνωση του αρχαιολογικού χώρου ανατέθηκαν στην ίδια εταιρεία. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει εξαιρετικό όνομα, καθώς και ότι με αυτή συνεργάζονται και πολλοί άλλοι δήμοι, καθώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου -“οι υπηρεσίες αυτές ανατέθηκαν σε μια αναγνωρισμένη εταιρεία, όχι σε προσωπικό μου φίλο” είπε χαρακτηριστικά η Γ. Παναγοπούλου, δεσμευόμενη ότι θα θέσει στη διάθεση του Γ. Αθανασόπουλου και του Σώματος όλα τα παραστατικά.

“Θεωρώ ότι δεν πήρα καμία απάντηση” δήλωσε από την πλευρά του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, ζητώντας από την αντιδήμαρχο να εξηγήσει γιατί δεν επελέγησαν ντόπιοι επαγγελματίες, αλλά και αν υπήρξε έρευνα αγοράς πριν τις αναθέσεις. “Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ντόπιοι επαγγελματίες που μπορούσαν να αναλάβουν τις υπηρεσίες αυτές. Γιατί δεν τους εμπιστευόσαστε, γιατί τους γυρίζετε την πλάτη;” αναρωτήθηκε καταλήγοντας ο Γ. Αθανασόπουλος, με την παρατήρηση ότι η δημοτική αρχή δεν πρόβαλε το φεστιβάλ με καταχωρίσεις στις εφημερίδες της Καλαμάτας.

Β.Γ.Μ.