Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 09:27

Βολές Νίκα στο κράτος για τα αυθαίρετα: Κατεδάφιση λυόμενου δίπλα στο “Πανελλήνιο” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Το αυθαίρετο λυόμενο στην παραλία μεταξύ ΝΟΚ και “Πανελληνίου”, που μέχρι πρότινος στέγαζε το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κατεδάφισε χθες ο Δήμος Καλαμάτας.

Ο χώρος στον οποίο βρισκόταν το λυόμενο πρόκειται να ενταχθεί στο πάρκο του “Πανελληνίου” που ο δήμος προγραμματίζει να κατασκευάσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Π. Νίκας τάχθηκε κατά της κατασκευής αυθαιρέτων, ιδιαίτερα σε παραλιακές, τουριστικές περιοχές. “Με την κατασκευή αυθαιρέτων σε τουριστικά ευαίσθητες περιοχές, υποθηκεύουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας”, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα γκρεμιστούν όλα τα αυθαίρετα στην περιοχή και θα γίνουν νέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, με τη συνεργασία και του ΝΟΚ και του “Αίολου”, επισημαίνοντας: “Οχι αυθαιρεσίες στην παραλιακή ζώνη. Ολα πρέπει να γίνονται σχεδιασμένα και προγραμματισμένα”.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Ql9TAiG-VCc}

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι μέχρι την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, μέχρι τα μέσα Ιουλίου, θα έχει κατασκευαστεί το πάρκο του “Πανελληνίου”, με χορηγία του επιχειρηματία Γιώργου Μαντζή, που κατάγεται από το Πλατύ. Εκτίμησε ότι αν η κατασκευή γινόταν με διαδικασίες δημόσιου λογιστικού θα καθυστερούσε πάρα πολύ, όπως έχει γίνει με την ανάπλαση της Ναυαρίνου.

Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε το Γ. Μαντζή, τους διασώστες που δεν προέβαλαν καμία αντίρρηση στην κατεδάφιση του αυθαίρετου κτηρίου, καθώς και το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για τη συνεργασία.

Το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Ομαδας Διάσωσης θα στεγαστεί σε χώρο που του παραχώρησε ο δήμος, στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

 

ΔΕΝ ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Απαντώντας σε ερώτηση για αυθαίρετες κατασκευές στην παραλία, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έλαβε γράμμα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση γι’ αυτές, για να βοηθήσει ο δήμος στην κατεδάφισή τους. “Απάντησα ότι ο δήμος μπορεί να διαθέσει μέσα και να καλύψει το κόστος, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση από την Αποκεντρωμένη”, παρατήρησε - και ανέφερε ότι το κράτος ενθαρρύνει την πολεοδομική αυθαιρεσία με τη στάση του.

Γ.Σ.