Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 13:02

Αντιπλημμυρική προστασία σε Χώρα και Γιάλοβα

Γράφτηκε από την

Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Χώρα και τη Γιάλοβα, με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ, προκηρύσσει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην τεχνική έκθεση, για την Χώρα προτείνεται η κατασκευή σκεπασμένου οχετού, ο οποίος θα αποτελέσει συνέχεια στο ήδη υφιστάμενο πεζοδρόμιο και θα συνεχίζει προς το Κεφαλόβρυσο. Παράλληλα, προτείνεται η κατασκευή τάφρου στην δεξιά οριογραμμή της οδού Σπύρου Μαρινάτου με πλευρικά στόμια για να διευκολύνεται η απορροή του οδοστρώματος.

Οσον αφορά στη Γιάλοβα, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το έργο αφορά την επέκταση του ήδη υφιστάμενου τσιμεντένιου αγωγού ο οποίος συλλέγει τα όμβρια που καταλήγουν στο πλάι του εθνικού δρόμου από τα γύρω κτήματα, αλλά και από τους κάθετους δρόμους και τα οποία παροχετεύονται -“μέσω αβαθούς αύλακα”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται- προς τον φυσικό αποδέκτη. Η επιφάνεια στην επέκταση του υφιστάμενου αγωγού θα χρησιμοποιηθεί ως πεζοδρόμιο στην ανατολική πλευρά του εθνικού δρόμου, σε μήκος 150 μέτρων, έως την διασταύρωση με την έξοδο στον παραλιακό δρόμο.

Από το σημείο αυτό θα κατασκευαστεί σωληνωτός αγωγός, ο οποίος -διερχόμενος κάτω από τον εθνικό δρόμο και διαμέσου της πλακοστρωμένης οδού εισόδου στον οικισμό- θα οδηγήσει τα νερά στον φυσικό αποδέκτη.

Η προθεσμίας για την υποβολή των προσφορών είναι η Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την ίδια ημέρα, αλλά μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 11 το πρωί. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 6 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.