Σάββατο, 26 Μαϊος 2018 19:05

28 συμβασιούχοι για την περίοδο πυροπροστασίας στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
28 συμβασιούχοι για την περίοδο πυροπροστασίας στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Εκτακτες προσλήψεις συνολικά 28 συμβασιούχων για την περίοδο πυροπροστασίας αποφάσισαν οι Δήμοι Πύλου - Νέστορος και Μεσσήνης, 24 ο πρώτος και 2 ο δεύτερος.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος θα προσλάβει με τρίμηνη σύμβαση 24 άτομα και συγκεκριμένα 21 πυροφύλακες (ΥΕ), έναν οδηγό φορτηγού (ΔΕ) και έναν χειριστή μηχανημάτων έργου (ΔΕ), η μισθοδοσία των οποίων θα καλύπτεται από την πίστωση των 99.000 ευρώ που διέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών στον δήμο για την κάλυψη δράσεων  πυροπροστασίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξε η δημοτική αρχή, βασική τους απασχόληση θα είναι η πρόληψη, έργο το οποίο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης απ’ όλους τους δημοτικούς χώρους και τη συλλογή απορριμμάτων που αποτελούν εστίες ανάφλεξης. Επιφορτίζονται, παράλληλα, με την παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά -όπως “η εναπόθεση χύμα απορριμμάτων, η εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο”- αλλά και με την επέμβαση με τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου, για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Μεσσήνης πρόσφατα ενέκρινε την πρόσληψη με δίμηνη σύμβαση δύο χειριστών (ΔΕ) τρακτέρ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν “έκτακτες και κατεπείγουσες εποχικές αυξημένες ανάγκες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου”, σύμφωνα με το σκεπτικό της σχετικής απόφασης. Οι συγκεκριμένοι θα απασχοληθούν τόσο με τον καθαρισμό χόρτων σε όλους του δρόμους των 8 δημοτικών ενοτήτων και των 70 χωριών, όσο και με τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν προβαίνουν στον καθαρισμό τους και οι οποίοι, βεβαίως, θα χρεώνονται από τον δήμο με τη σχετική δαπάνη.


NEWSLETTER