Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 14:53

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμούν στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμούν στην Κυπαρισσία

Ξεχωριστός θα είναι φέτος ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία, καθώς θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη από το Δήμο Τριφυλίας.

Το πρόγραμμα του τριημέρου είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις για την Κυπαρισσία. Αύριο στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο 23ος Γύρος της πόλης που προσελκύει εκατοντάδες αθλητές, ενώ το βράδυ διοργανώνεται η 5η Λευκή Νύχτα, με τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας στις 9 να δίνει το έναυσμα για μια διασκεδαστική βραδιά.

Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα γίνει αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Το πρωί της Δευτέρας στον ίδιο ναό θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου, όπου και θα παρευρεθεί για πρώτη φορά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οσον αφορά το πρόγραμμα του κ. Παυλόπουλου κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στην Κυπαρισσία, έχει ως εξής: 10 π.μ. άφιξή του στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος. Επίσημη πομπή, απόδοση στρατιωτικών τιμών. 10.30 π.μ. εκκίνηση λιτάνευσης της ιεράς εικόνας από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, με κατάληξη στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Στις 11.30 θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Παρουσίαση της τοπικής φορεσιάς, χειροποίητου αντιγράφου του πρωτοτύπου ευρισκομένου στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο του Ναυπλίου και των ΦΕΚ ιστορικής πορείας της Τριφυλίας. Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» θα γίνει η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας. Στις 12.30 μ.μ. θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας και τέλος στη 1 το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του στο κατάστημα «Αμμος» από το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα. 

 


NEWSLETTER