Σάββατο, 26 Μαϊος 2018 13:05

Χρειάζεται μεγάλο αντιπλημμυρικό στις οδούς Γλαύκου και Μπακογιάννη

Γράφτηκε από τον
Χρειάζεται μεγάλο αντιπλημμυρικό στις οδούς Γλαύκου και Μπακογιάννη

“Χρειάζεται πολύ μεγάλο έργο στις οδούς Γλαύκου και Μπακογιάννη” για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη, ο δήμαρχος δεν έκανε καμία άλλη αναφορά σε μελέτη ή έργο από το δήμο στις δύο οδούς, και στάθηκε στη μελέτη που ανέθεσε το υπουργείο Υποδομών στο "Μορέα".

Ο κ. Νίκας ανέφερε πως “γίνεται μεγάλη μελέτη για την αντιπλημμύριση από Παναγίτσα έως Αρφαρά. Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση γι’ αυτό το θέμα”. Εκτίμησε ότι “έχει αποτύχει το έργο ομβρίων που έγινε σε Γλαύκου και Μπακογιάννη”, με το οποίο σκεπάστηκε το ρέμα της περιοχής.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι “θα γίνει μεγάλο έργο στο Φραγκοπήγαδο (δενδροφύτευση, τοίχος αναρρίχησης, ασφαλτόστρωση)”, το οποίο, όμως, δεν έχει σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Στην ερώτησή του ο κ. Μάκαρης επεσήμανε ότι “δεν έχει γίνει κανένα έργο αποκατάστασης”, αντιπλημμυρικής προστασίας στην οδό Γλαύκου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. Και παρατήρησε ότι “λιμνάζοντα νερά έξω από τα σπίτια αποτελούν εστίες μόλυνσης - απειλής της δημόσιας υγείας”. Γι’ αυτό το τελευταίο ο δήμαρχος απάντησε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

Γ.Σ.


NEWSLETTER