Σάββατο, 26 Μαϊος 2018 08:30

Παραμονή του χώρου του στρατοπέδου στις Ενοπλες Δυνάμεις θέλει ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Παραμονή του χώρου του στρατοπέδου στις Ενοπλες Δυνάμεις θέλει ο Νίκας

Επέμεινε στην άποψή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας ότι το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού πρέπει να παραμείνει στις Ενοπλες Δυνάμεις και μετά την κατάργησή του, απαντώντας προχθές το βράδυ σε σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση - παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη, ο κ. Νίκας, αφού ξεκαθάρισε ότι “ο δήμος δεν μπορεί να έχει λόγο στην αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων", είπε πως δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για την μετέπειτα αξιοποίηση του στρατοπέδου “ενόσω είναι ανοιχτό”.

Ανέφερε ότι “υπάρχει πρόγραμμα για μετεκπαίδευση και σκέψεις να γίνει εκεί το Κέντρο Επιστράτευσης της Πελοποννήσου ή το Κέντρο Αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ”. Αφού είπε ότι “450 άνθρωποι από το 9ο Σ.Π. άφησαν τα κόκκαλά τους” στον πόλεμο του 1940, πρόσθεσε πως “όσα στρατόπεδα κλείνουν και δεν τα θέλουν, θα πάνε στο ΤΕΘΑ και θα πουληθούν”.

Σχολίασε έπειτα ότι “η Ελλάδα, ευτυχώς, είναι υπό εποπτεία”, επικρίνοντας τις λαϊκίστικες πολιτικές, και επέμεινε πως κατά την εκτίμησή του "ο χώρος είναι αναγκαίος για τις Ενοπλες Δυνάμεις”.

Για την πρόταση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου να δημιουργηθεί στο στρατόπεδο campus φιλοξενίας για άτομα με αυτισμό, είπε ότι “έχει οικόπεδα ο δήμος να προσφέρει για την κοινωνική πρόνοια. Προχωρούν προγράμματα για ΑμεΑ σε συνεργασία με τη Μητρόπολη”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Mάκαρης παρατήρησε πως “δεν είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η άποψη του δημάρχου ότι το στρατόπεδο είναι περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων”. Επεσήμανε ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα “η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ενεργό ρόλο για την αξιοποίηση των στρατοπέδων” και χαρακτήρισε εξαιρετική την άποψη του μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη φιλοξενία ατόμων με αυτισμό. Ακόμα, ζήτησε να έρθει θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο επικεφαλής της “Αλλαγής” Θ. Μπρεδήμας ζήτησε να διατηρηθεί το 9ο Σύνταγμα Πεζικού.

Γ.Σ.


NEWSLETTER