Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 16:58

Εξώδικοι συμβιβασμοί για οφειλές του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Εξώδικους συμβιβασμούς για οφειλές του δήμου προς εργολάβους ενέκρινε στην χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας.

Ο πρώτος από αυτούς αφορούσε οφειλή 7.244 ευρώ για εργασίες ελαιοχρωματισμού που έγιναν στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας το 2017. Οπως επισημάνθηκε, η ανάθεση ήταν προφορική, ενώ υπάρχει τεχνική περιγραφή της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου για τα έργο και για την καλή εκτέλεσή του. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ λευκό ψήφισε ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής από την αντιπολίτευση.

Ο δεύτερος συμβιβασμός αφορούσε ποσό 7.199 ευρώ για εργασίες στο 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων και 1.678 ευρώ στον Παιδικό Σταθμό Γαργαλιάνων -οφειλές προς τον ίδιο εργολάβο. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρχε προφορική ανάθεση και βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας ότι οι εργασίες έγιναν, με την απόφαση να είναι ομόφωνη.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου του έργου «Επέκταση - επισκευή νεκροταφείων Δ.Ε. Φιλιατρών», με το έργο να πηγαίνει στο δεύτερο μειοδότη, την εταιρεία “Λεωνίδας Σιώρης”, καθώς ο πρώτος αποχώρησε. Τέλος αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για ένα μέρος της ανάληψης δαπανών και την ψήφιση διάθεσης πιστώσεων που αφορούσε την προμήθεια υλικών άρδευσης.

 

Κ.Μπ.