Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 14:44

Σε συναντήσεις στη Λάρνακα ο Καφαντάρης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε συναντήσεις στη Λάρνακα ο Καφαντάρης

Στη Λάρνακα της Κύπρου θα παρευρεθεί σήμερα και αύριο ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και του προέδρου του δικτύου πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”.

Εκεί ο Δήμος Αραδίππου φιλοξενεί τη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος INNOVATE, συντονιστής του οποίου είναι ο Σύνδεσμος “Energy Cities”.

Το INNOVATE αποσκοπεί στην υποστήριξη της εφαρμογής της οδηγίας 2012/27/EE για την ενεργειακή απόδοση, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25/10/2012 και εφαρμόζει μια καινοτόμα ιδέα, μέσω της οποίας, οι δήμοι των πόλεων που συμμετέχουν θα δημιουργήσουν Γραφεία Υποστήριξης του Πολίτη για θέματα Καθαρής Ενέργειας (Clean Energy One-Stop-Shops).

Εκπρόσωποι δήμων ή οργανώσεων από 12 χώρες (Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελλάδα, Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Ισπανία, Λετονία) θα συναντηθούν στην Αραδίππου και στη Λάρνακα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής, θα διεξαχθεί και η πρώτη συνάντηση μεταξύ των στελεχών του ευρωπαϊκού προγράμματος INNOVATE και του ευρωπαϊκού προγράμματος “Smarter Together”. Η πόλη του Μονάχου και η πόλη της Βιέννης ως Ευρωπαϊκοί «Φάροι» Εξυπνων Πόλεων θα εκπροσωπήσουν το πρόγραμμα “Smarter Together” το οποίο υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα Εξυπνων Πόλεων στην Ευρώπη. Για την υλοποίηση των έργων του, το “Smarter Together” έχει λάβει κεφάλαια από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Horizon 2020”, ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Το ευρωπαϊκό δίκτυο “Energy Cities” αποτελείται από 1.000 δήμους και φορείς σε ολόκληρη την Ευρώπη και είναι ο βασικός φορέας έκφρασης και εφαρμογής των ενεργειακών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι επίσης ο φορέας που υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό θεσμό «Σύμφωνο των Δημάρχων» για την ορθή ενεργειακή διαχείριση και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Επιπλέον είναι συντονιστής και συμμέτοχος σε δεκάδες προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Δημήτρης Καφαντάρης θα υποβάλει την αίτηση για τη συμμετοχή της “Βιώσιμης Πόλης” ως μέλος στο δίκτυο “Energy Cities”. Η συμμετοχή σε αυτό το δίκτυο αναβαθμίζει σημαντικά τη δυνατότητα δικτύωσης και δυνατοτήτων χρηματοδότησης των δήμων του δικτύου αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

Μεγάλη δημοσιότητα έχει δοθεί στο γεγονός από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο Δήμος Αραδίππου συμμετέχει ως μέλος και στη “Βιώσιμη Πόλη”. Ο Δημήτρης Καφαντάρης με τις δραστηριότητές του αποτελεί το συνδετικό κρίκο για την αξιοποίηση και εφαρμογή ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων και χρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER