Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 08:23

Προς μείωση τιμής για διαχείριση σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον

 

Ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση της τιμής με την οποία πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, στην ανάδοχο εταιρεία “Ηλέκτωρ”.

Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αναμένεται να εγκρίνει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων για την αναπροσαρμογή του τιμήματος επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Η επιτροπή παρατηρεί πως “η σύμβαση με την “Ηλέκτωρ” προβλέπει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής τιμής στο άρθρο 14: Σε περίπτωση που μέρος ή το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την επεξεργασία των απορριμμάτων παραχωρηθεί από το δήμο η τιμή θα αναπροσαρμόζεται μειούμενη έπειτα από διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο και έπειτα από σχετική απόφαση του αρμόδιου αποφαινόμενου οργάνου”. Υπενθυμίζει ότι “παραχωρήθηκε εξοπλισμός από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας στο δήμο που χρησιμοποιείται στην προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα”. Επισημαίνει πως “μπορεί να πραγματοποιηθεί διαπραγμάτευση με την ανάδοχο εταιρεία ως προς το τίμημα επεξεργασίας των ΑΣΑ στο πλαίσιο της σύμβασης, το αποτέλεσμα της οποίας θα πρέπει να υποβληθεί σε προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο σύμφωνα με την πράξη έγκρισης προσυμβατικού ελέγχου της αρχικής σύμβασης. Η μείωση του τιμήματος θα πρέπει να είναι ανάλογη προς την αξία του παραχωρούμενου εξοπλισμού και να αιτιολογηθεί επαρκώς από την ανάδοχο εταιρεία”.

Η προσωρινή διαχείριση από την “Ηλέκτωρ” έχει κόστος 59,1 ευρώ τον τόνο συν ΦΠΑ, δηλαδή 73,28 ευρώ με το ΦΠΑ. Για 2 χρόνια συν ένα παράταση, η συνολική τιμή θα είναι 6.249.600 ευρώ (5.040.000 ευρώ συν ΦΠΑ 1.209.600 ευρώ). Προβλέπεται ότι η λειτουργία της προσωρινής διαχείρισης θα διακοπεί αυτόματα, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του δήμου, με την έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης με ΣΔΙΤ.

Γ.Σ.