Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 21:18

Δεν προχωρά η προστασία της ακτής του Αγίου Ανδρέα

Γράφτηκε από τον

Η καθυστέρηση υλοποίησης των μελετών για την αντιδιαβρωτική προστασία στον Αγιο Ανδρέα της Λογγάς οδηγεί αποκλειστικά και μόνο στην επιπλέον επιβάρυνση της κατάστασης σε μια περιοχή ήδη προβληματική.
Αυτό επισημαίνεται από την πλευρά του Δήμου Μεσσήνης, με αφορμή τις νέες καταστροφές που προκάλεσε η θάλασσα τις προηγούμενες ημέρες, τόσο στον Αγιο Ανδρέα, όσο και στην περιοχή του Πεταλιδίου.
Μετά την περυσινή επιδρομή της θάλασσας στις δύο πιο πάνω παραλιακές περιοχές -αναφέρουν στο δήμο- από τη δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει εντατική προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια θεσμικού τύπου ζητήματα που αποτελούσαν κώλυμα για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων.
Σημειώνεται ότι προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης στις λιμενικές εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων περιοχών, θα πρέπει αυτές να αποτελέσουν προηγουμένως λιμενικές ζώνες.
Από την πλευρά του δήμου γίνεται προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση -άλλωστε μία από τις τελευταίες επισκέψεις του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας αφορούσε και το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο έθεσε στον υφυπουργό Αδωνι Γεωργιάδη.