Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 14:43

Στο “Φιλόδημος Ι” έργα ύδρευσης του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” θα διεκδικήσει, τελικά, ο Δήμος Μεσσήνης για έργα ύδρευσης, τα οποία αρχικά είχε υποβάλει προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο λόγος γίνεται τόσο για το έργο αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στη Λογγά και την Ανδριανή, προϋπολογισμού 1.484.000 ευρώ, όσο και της ανακαίνισης τμημάτων σε εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης σε χωριά και στην έδρα του δήμου.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε προχθές Δευτέρα, καθώς -όπως εξήγησε η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, στην εισήγησή της- το ΕΠ της Περιφέρειας έχει περιορισμένες πιστώσεις, ενώ αυτές του “Φιλόδημος Ι” είναι πολύ μεγαλύτερες.

Αναφερόμενη, ειδικότερα, στο έργο της ανακαίνισης δικτύων, προϋπολογισμού 823.000 ευρώ σύμφωνα με την τεχνική του έκθεση, δήλωσε ότι αυτό αφορά σε συνολικό μήκος αγωγών 12.798 μέτρων. Συγκεκριμένα επιδιώκεται η αντικατάσταση 1.490 μέτρων δικτύου ύδρευσης στην Κορομηλιά, 2.625 μέτρων στο Μαυρομάτι, 2.347 μέτρων στην Καρποφόρα, 1.658 μέτρων στη Νέα Κορώνη, καθώς και η αντικατάσταση 73 δικλίδων χειρισμού στη Μεσσήνη.

Β.Γ.Μ.