Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 10:06

Εγκατάλειψη σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους καταγγέλλει ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την

 

 

Εικόνες εγκατάλειψης σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της πόλης καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

“Πλατείες και δημόσιοι χώροι που είναι γεμάτοι ξερόχορτα, αποδεικνύουν την αδυναμία της δημοτικής αρχής να κάνει το αυτονόητο, που είναι ο ευπρεπισμός και η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων”, παρατηρεί ο κ. Μάκαρης κι ενδεικτικά αναφέρει τις πλατείες στη Ράχη και στη Φυτειά.

Κάνει λόγο για κίνδυνο πυρκαγιάς και για ύπαρξη ερπετών, “που αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών, κάτι που αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά με το περιστατικό φιδιού στην παιδική χαρά της Ράχης, αναστατώνοντας τους γονείς και τα παιδιά τους”.

Ο κ. Μάκαρης υποστηρίζει πως “δικαιολογίες ότι δεν είναι δυνατή -λόγω έλλειψης προσωπικού- η καθαριότητα δημοτικών χώρων σε μια πόλη που παρουσιάζει αυξημένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη για να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες, δεν είναι δικαιολογημένες. Οι δημότες και οι οικογένειές τους δικαιούνται να επισκέπτονται με ασφάλεια τους χώρους πρασίνου και περιπάτου της πόλης”.

Τέλος, επισημαίνει ότι “η δημοτική αρχή θα πρέπει να κατανοήσει ότι η Καλαμάτα αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο και ότι θα έπρεπε να μεριμνά έγκαιρα για την καθαριότητα και τη γενικότερη καλή εικόνα των δημόσιων χώρων σε όλες τις περιοχές της πόλης”.