Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 19:32

Προγραμματική σύμβαση για έργο ύδρευσης στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προγραμματική σύμβαση για έργο ύδρευσης στο Δήμο Μεσσήνης

Προγραμματική σύμβαση υπογράφει η ΔΕΥΑΜ με τον Δήμο Μεσσήνης για το έργο ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 2.307.000 ευρώ, το οποίο επιδιώκει να χρηματοδοτήσει από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών “Φιλόδημος Ι”.

Η κίνηση αυτή, όπως εξηγεί η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, είναι επιβεβλημένη καθώς η ΔΕΥΑ Μεσσήνης δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, προϋπόθεση απαραίτητη για να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων μεγάλου προϋπολογισμού. Ο δήμος πληροί αυτή την προϋπόθεση και ως εκ τούτου, μέσω της σύμβασης, θα αποτελέσει τον φορέα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Το εν λόγω έργο βελτίωσης των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Μεσσήνης αφορά, ειδικότερα, την αντικατάσταση και αναβάθμιση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε χωριά, αλλά και στην έδρα του δήμου.

Ενα μέρος του, προϋπολογισμού 1.484.000 ευρώ, έχει να κάνει με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 12.978 μέτρων, στη Λογγά και την Αδριανή. Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν 8.822 μέτρα δικτύου στη Λογγά, 2.558 μέτρα στην Αδριανή και 1.388 μέτρα στον οικισμό Κλεισούρα της Αδριανής.

Το δεύτερο μέρος του έργου αφορά την ανακαίνιση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, συνολικού μήκους 8.120 μέτρων, σε χωριά και την έδρα του δήμου και ο προϋπολογισμός για αυτό ανέρχεται σε 823.000 ευρώ. Συγκεκριμένα θα αντικατασταθούν 1.490 μέτρα δικτύου ύδρευσης στην Κορομηλιά, 2.625 μέτρα στο Μαυρομάτι, 2.347 μέτρα στην Καρποφόρα και 1.658 μέτρα αγωγού στη Νέα Κορώνη, ενώ προβλέπεται ακόμα και η αντικατάσταση 73 δικλίδων χειρισμού στην πόλη της Μεσσήνης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER