Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 08:12

Πράσινο και λίγα ΙΧ στην Υπαπαντή

Γράφτηκε από τον
Πράσινο και λίγα ΙΧ στην Υπαπαντή

 

Και η αναβάθμιση της πλατείας της Υπαπαντής εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα.

Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι με την παρέμβαση αυτή ολοκληρώνονται οι αναπλάσεις στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης. Ενημέρωσε πως το έργο είναι ώριμο μελετητικά και θα υλοποιηθεί με βάση τη μελέτη του γραφείου Αλμπάνη. Διευκρίνισε ότι θα γίνει νοικοκύρεμα - εκσυγχρονισμός της πλατείας και όχι εκσκαφή και ανάδειξη των αρχαίων, που βρίσκονται θαμμένα στην πλατεία. Ανέφερε ότι για τη συγκεκριμένη μελέτη έχει δοθεί άδεια από το ΚΑΣ και τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και προβλέπει δέντρα - πράσινο, καινούργιο φωτισμό, λιγότερες θέσεις στάθμευσης στην ανατολική πλευρά και διαχείριση των ομβρίων, κυρίως αυτών που κατεβαίνουν από το Δημοτικό Ταμείο. Υπενθύμισε ότι από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα γίνουν παρεμβάσεις στην οδό και στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στην Αναγνωσταρά (από τη Χρ. Κουμάντου και πάνω) και στους δρόμους δυτικά των Αγίων Αποστόλων.

Για τα υπόλοιπα τμήματα του Ιστορικού Κέντρου: Η ανάπλαση της Αναγνωσταρά από την Κουμάντου και κάτω θα γίνει από το πρόγραμμα ανάδειξης των εμπορικών κέντρων. Από το Πράσινο Ταμείο θα γίνουν οι παρεμβάσεις στην Κολοκοτρώνη και οι πεζοδρομήσεις της οδού Σφακτηρίας και των τριών κάθετων οδών στον πεζόδρομο της Αριστομένους (Αναπλιώτη, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα - μεταξύ Σφακτηρίας και Νέδοντος).

Γ.Σ.


NEWSLETTER