Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 14:14

Ο μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο επισκέφθηκε το δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο επισκέφθηκε το δημαρχείο Καλαμάτας

Ο μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος (Μιχαλέας), γέννημα - θρέμμα της Καλαμάτας, επισκέφθηκε χθες το νέο Δημαρχείο και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Γεράσιμος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την επίσκεψη αυτή, μετά από απουσία πολλών ετών από τη γενέτειρά του και επεσήμανε ότι βρίσκει την Καλαμάτα πανέμορφη. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η μητρόπολη της οποίας προΐσταται θα ξεκινήσει μια προσπάθεια επανασύνδεσης με την Ελλάδα, που θα περιλάβει και στενή συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος προσέφερε στο μητροπολίτη αντίγραφο της “Προκηρύξεως προς τον αμερικανικόν λαόν”, που απεστάλη από την Καλαμάτα το Μάιο του 1821 διατρανώνοντας τη βούληση των Ελλήνων να ελευθερωθούν και ζητώντας συμπαράσταση, άλλες εκδόσεις του δήμου και βιβλία των Γενικών Αρχείων του Κράτους για την Καλαμάτα από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού, καθώς και για το Κοιμητήριο της πόλης.

Η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, έχει ποίμνιο περίπου 130.000 ορθοδόξων χριστιανών και την διαποιμαίνει από το 2005 ο κ. Γεράσιμος, ο οποίος σπούδασε και ακολούθησε πανεπιστημιακή καριέρα στις ΗΠΑ παράλληλα με το ιερατικό στάδιο, πριν εκλεγεί μητροπολίτης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER