Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 17:44

Παραμένει στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας ο Ζαχ. Κανελλόπουλος

Γράφτηκε από τον
Παραμένει στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας ο Ζαχ. Κανελλόπουλος

Παραμένει στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, πιθανότατα και στη θέση του προέδρου, όπως ήταν το προηγούμενο διάστημα. ΚΙ όλα αυτά σε μια παλινωδία αποφάσεων, ορισμών και παραιτήσεων, αλλά και ένα ιστορικό με πολιτικές κόντρες που πλέον φαίνεται να έχουν καταλαγιάσει.

Να σημειώσουμε ότι ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος ήταν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας την προηγούμενη χρονική περίοδο, καθώς είχε προταθεί στην Λιμενική Επιτροπή από τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα. Στο μεσοδιάστημα όμως οι δύο πολιτικοί άντρες είχαν έρθει σε ανοιχτή κόντρα μεταξύ τους με βαριές δηλώσεις και κουβέντες. Ετσι με τη λήξη της θητείας της προηγούμενης Λιμενικής Επιτροπής ο κ. Κατσίβελας πρότεινε ως μέλη δύο συμβούλους, χωρίς ο κ. Κανελλόπουλος να είναι ανάμεσα σε αυτούς. Μάλιστα πάρθηκε και απόφαση για συγκρότηση της Λιμενικής Επιτροπής από την ΠΕΔ Πελοποννήσου. Ηρθε όμως νεότερη απόφαση της ΠΕΔ στις 30 Μαΐου που ανακαλεί την προηγούμενη, καθώς παραιτήθηκαν και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας για προσωπικούς λόγους -και μάλιστα στους νέους που ορίζονται είναι και ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος.

Χαρακτηριστικά η απόφαση της ΠΕΔ αναφέρει: «Θα πρέπει να ανακαλέσουμε την απόφαση 20/2018 της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, περί ορισμού εκπροσώπων στην Λιμενική Επιτροπή Ν. Μεσσηνίας, γιατί οι δύο από τους τέσσερις εκπροσώπους που είχαμε ορίσει και συγκεκριμένα οι κ.κ. Μερκούρης Ιωάννης και Μπουγάς Ανδρέας δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Τριφυλίας, παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους. Κατόπιν, θα πρέπει με νέα απόφασή μας να ορίσουμε εν νέου εκπροσώπους στην παραπάνω επιτροπή. Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζει ομόφωνα: 1. Ανακαλεί την απόφασή του με αριθμ. 20/2018, περί ορισμού εκπροσώπων στην Λιμενική Επιτροπή Ν. Μεσσηνίας. 2. Ορίζει εκ νέου εκπροσώπους της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου στη Λιμενική Επιτροπή Ν. Μεσσηνίας, τους κ.κ. α) Κανελλόπουλο Ζαχαρία δημοτικό σύμβουλο Δήμου Τριφυλίας, β) Κωνσταντέλου Γιαννούλα δημοτική σύμβουλο Δήμου Τριφυλίας, γ) Λευτάκη Πελαγία δημοτική σύμβουλο Δήμου Πύλου- Νέστορος, δ) Ρούσσο Ιωάννη δημοτικό σύμβουλο Δήμου Πύλου- Νέστορος».

Η απόφαση αυτή πιθανότατα να σηματοδοτεί και το τέλος της κόντρας δημάρχου και Ζαχαρία Κανελλόπουλου, κάτι που μένει να το δούμε στην πορεία…

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER