Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 19:36

Εκδήλωση για τη “Βιώσιμη κινητικότητα στην Καλαμάτα”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Εκδήλωση για τη “Βιώσιμη κινητικότητα στην Καλαμάτα”

Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα “Βιώσιμη κινητικότητα στην Καλαμάτα”, οργανώνει αύριο στις 7.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Rex”, η δημοτική παράταξη "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που θα υλοποιηθούν σε 162 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Η Kαλλιόπη Παπαδάκη αρχιτέκτων μηχανικός, MSc Πολεοδομία-Χωροταξία, National Coordinator EMW, με θέμα “H βιώσιμη κινητικότητα ως παράγοντας βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και συμμετοχικών διαδικασιών”. Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου δρ. πολιτικός μηχανικός, συγκοινωνιολόγος και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), με θέμα "Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ): Προκλήσεις, ευκαιρίες και κίνδυνοι". Ο Μανώλης Μάκαρης γιατρός καρδιολόγος, MSc Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, επικεφαλής της παράταξης, με θέμα “Βιώσιμη κινητικότητα στην Καλαμάτα".

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Μαν. Μάκαρης παρατήρησε ότι το ΣΒΑΚ είναι μια σημαντική ευκαιρία για την Καλαμάτα. Επεσήμανε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός και γίνονται αυθαίρετα μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ανέφερε, ακόμα, ότι το ΣΒΑΚ πρέπει να καλύπτει τα 3 βασικά κριτήρια: Κοινωνικά, να εξασφαλίζει προσβάσεις για όλα τα άτομα. Οικονομικά, να είναι συμφέρουσα στα οικονομικά της στοιχεία. Περιβαλλοντικά, να μην υπάρχει ρύπανση. Ο κ. Μάκαρης ζήτησε να υπάρξουν διαβούλευση, ιεράρχηση του οδικού δικτύου, έμφαση στην οδική ασφάλεια και να προβλεφθούν διαδρομές πεζόδρομων, λειτουργικοί ποδηλατόδρομοι και αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τη σημασία του ΣΒΑΚ επεσήμαναν και οι Μαρία Βεργινάδη, Νίκος Χριστόπουλος και Γιώργος Γιαννόπουλος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER