Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 21:05

Κλείνει ο παιδικός σταθμός της Εργατικής Εστίας

Γράφτηκε από την

Κλείνει -όπως όλα δείχνουν- από τη Δευτέρα ο Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στην Καλαμάτα, αφού η τρόικα ουσιαστικά καταργεί τον Οργανισμό.
Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός προχθές το βράδυ για την προϊσταμένη του σταθμού της Καλαμάτας (ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας). "Το είδα στα δελτία ειδήσεων και από εκείνη την ώρα έχω παγώσει και εγώ και οι 13 άνθρωποι που εργάζονται στο σταθμό. Εδώ έχουμε 54 παιδάκια, που τα περισσότερα τα έχουμε κοντά μας από 8 μηνών. Εχουμε αναπτύξει ένα τεράστιο δέσιμο με τα παιδιά και τώρα θα πρέπει να τα αποχωριστούμε" λέει η Ευσταθία Καλογεροπούλου, επίσης μητέρα 4 ανήλικων παιδιών.
Η ίδια διευκρινίζει πως τα παιδιά προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και πως σε όλες τις περιπτώσεις και οι δύο γονείς εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Ετσι, κανείς δεν ξέρει πλέον πού θα πάνε σχολείο αυτά τα παιδιά και αν οι γονείς τους θα καταφέρουν να κρατήσουν τις δουλειές τους.
Ο παιδικός σταθμός σήμερα θα μείνει κλειστός, καθώς οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στην Αθήνα για να δουν τι μπορεί να γίνει, προχωρώντας σε διαμαρτυρία.
Η κ. Καλογεροπούλου εξέφρασε επίσης την αγωνία όλων των απασχολούμενων στο σταθμό για την επόμενη μέρα, εφόσον δεν προβλέπεται να απορροφηθούν σε κάποιον άλλο Οργανισμό.