Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 21:23

Ντόπιοι σιδεράδες στη γέφυρα του Νέδοντα

Γράφτηκε από τον
Ντόπιοι σιδεράδες στη γέφυρα του Νέδοντα

Με δεσμεύσεις από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας αλλά και από το “Μορέα”, για απορρόφηση εργατικού δυναμικού από τη Μεσσηνία για τις ανάγκες κατασκευής τόσο της γέφυρας του Νέδοντα όσο και των μεγάλων αναπλάσεων που ξεκινούν σύντομα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, απέσπασαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Σιδήρου Μπετόν Μεσσηνίας.
Ο πρόεδρος Στράτος Κουκούτσης και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κωνσταντόπουλος είχαν χθες ολιγόλεπτη συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και με τον υπεύθυνο εργοταξίου του “Μορέα” στη Μεσσηνία Θανάση Βρέκο με σκοπό να ζητήσουν για μία ακόμα φορά θέσεις εργασίας στα μεγάλα έργα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τους εκπροσώπους των εργατοτεχνιτών να διαβεβαιώνουν ότι τα μέλη τους έχουν πιστοποιηθεί από μεγάλες εταιρείες και ότι έχουν σημαντική προϋπηρεσία σε ανάλογα έργα. Για το σκοπό αυτό άμεσα θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τον κ. Βρέκο για να διευθετηθούν λεπτομέρειες.
Εκτός από την κατασκευή της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα, οι εργατοτεχνίτες ευελπιστούν να εργαστούν στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του Ιστορικού Κέντρου, στην κατασκευή του υπογείου πάρκινγκ και του... νέου Δημαρχείου. Το σωματείο μάλιστα καλεί όλους τους εργάτες τεχνικών ειδικοτήτων να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου και να ενημερώνονται για τις δυνατότητες απορρόφησης σε κάποιο από τα μεγάλα έργα.


NEWSLETTER