Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 19:20

Νέο αντιπλημμυρικό έργο στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στο Δήμο Καλαμάτας

Τη μελέτη για το τρίτο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Δήμου Καλαμάτας που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών αποδέχθηκε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.

Πρόκειται για την κατασκευή του συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, “ο συλλεκτήρας αυτός αρχίζει από το σημείο διασταύρωσης του ρέματος Καλαμίτσι, του οποίου παραλαμβάνει την παροχή με την εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης και ακολουθώντας την εθνική οδό εκβάλλει στο Νέδοντα. Εκτός από την παροχή του ρέματος Καλαμίτσι ο συλλεκτήρας αυτός παραλαμβάνει και την απορροή των τοπικών λεκανών που βρίσκονται ανάντι, καθώς επίσης και τα νερά του στρατοπέδου”. Το μήκος του είναι 1.580 μέτρα, ενώ επίσης θα κατασκευαστούν το φρεάτιο εισόδου και τα τμήματα προσαρμογής των διατομών μήκους 70 μέτρων.

Στην ενημέρωση αναφέρεται, ακόμα, πως “για την απορροή των ομβρίων της οδού Σπάρτης θα κατασκευαστούν 74 υδροσυλλογές. Για την αποχέτευση των παρακείμενων ιδιοκτησιών θα απαιτηθεί η κατασκευή στη νότια πλευρά του δρόμου -μέσα στο ίδιο σκάμμα- νέου αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων, μήκους 1.333 μέτρων”.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος παρατήρησε πως “είναι ένα έργο πολύ σημαντικό και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, με συνεννόηση ΔΕΥΑΚ και δήμου”.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Μπάκας ανέφερε ότι “θα ανακουφίσει δύο σημαντικά ρέματα της πόλης, τον Βέλιουρα και το Καλαμίτσι”.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος ρώτησε αν χρειάζεται και αν υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση για την υλοποίηση του έργου.

Ο αντιδήμαρχος - πρόεδρος της επιτροπής Ανδρέας Καραγιάννης απάντησε ότι “θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται και χρειάζονται”. Και σημείωσε πως το δύσκολο είναι η υλοποίηση του έργου, καθώς ο αγωγός έχει μεγάλη διατομή και μπορεί να χρειαστεί να κλείσει η εθνική οδός Καλαμάτας - Σπάρτης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER