Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 09:42

Εγκατάλειψη σε Αγία Σωτήρα και Φραγκοπήγαδο καταγγέλλει ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Εγκατάλειψη σε Αγία Σωτήρα και Φραγκοπήγαδο καταγγέλλει ο Μάκαρης

 

Πλήρης εγκατάλειψη και στην περιοχή Αγίας Σωτήρας - Φραγκοπήγαδου, καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

Αναφέρει ότι “η συγκεκριμένη περιοχή είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές κατά τη διάρκεια της φονικής πλημμύρας του Σεπτεμβρίου του 2016” και παρατηρεί πως “ενώ έχουν περάσει 21 μήνες από τότε, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του καταστροφικού φαινομένου, αλλά δεν έχουν γίνει και μικρές, απλές αλλά αναγκαίες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής και η καθημερινότητα των πολιτών”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάκαρης καταγράφει: “Δεν έχει αποκατασταθεί το οδόστρωμα με συνέπεια κάθε φορά που διέρχεται κάποιο όχημα να σηκώνεται σύννεφο σκόνης. Το συγκεκριμένο οδόστρωμα παρουσιάζει επίσης εκτεταμένες φθορές, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ο φωτισμός της περιοχής είναι απολύτως ανεπαρκής, καθιστώντας τη διέλευση των πεζών προβληματική τη νύχτα. Η αυτοφυής βλάστηση έχει θεριέψει και πρέπει άμεσα να καθαριστεί για να προληφθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Ακαθάριστο και γεμάτο αυτοφυή βλάστηση είναι το ρέμα στην περιοχή που εμποδίζει τη φυσική ροή των υδάτων. Ο νέος αγωγός ομβρίων υδάτων παρόλο που είναι ώριμος μελετητικά παραμένει ακόμα στα χαρτιά”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναφέρει ότι “ο δήμος οφείλει να παρέμβει άμεσα, αποκαθιστώντας όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα και επίσης να προχωρήσει στην υλοποίηση του βασικού αντιπλημμυρικού έργου, που είναι η κατασκευή του νέου αγωγού ομβρίων υδάτων”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER