Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 14:20

Γ. Γρυπιώτης: Προτεραιότητα η παιδεία στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την



Την Τετάρτη 8-2-2012 πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κου Γρυπιώτη, συνάντηση με τους Δ/ντες των σχολείων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας εκπαίδευσης. Στην εισηγητική του ομιλία ο Δήμαρχος Ευρώτα έκανε ολοκληρωμένο απολογισμό για την πορεία της εκπαίδευσης στο Δήμο και αναφέρθηκε στους προγραμματικούς άξονες της νέας χρονιάς.
Ειδικότερα αναφέρθηκε:
Στην κυβερνητική πολιτική που επιχειρεί να απαξιώσει τα σχολεία στερώντας πόρους και εκπαιδευτικό προσωπικό.
Στις συγχωνεύσεις/ στο κλείσιμο των σχολείων που έφεραν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσαν οι εμπνευστές τους.
Αγωνισθήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να μη γίνει καμία συγχώνευση, αντίθετα να ιδρυθεί το Εσπερινό Λύκειο στη Σκάλα και να αναβαθμιστεί το ΕΠΑΛ της Γλυκόβρυσης΄΄.
Επεσήμανε, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα λόγω του προβλήματος της ελονοσίας. Ιδιαίτερα για την ελονοσία θα υπάρξει συνεχής επιστημονική ενημέρωση για την προστασία της νεολαίας και των εκπαιδευτικών.
Έκανε γνωστό, ότι ο Δήμος Ευρώτα επιχειρεί να προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη, ιδιαίτερα στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, των βιοκλιματικών κτιρίων και της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών.
Στον τομέα της υλικοτεχνικής υποδομής και του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού ο Δήμος Ευρώτα αποδεικνύει καθημερινά το ενδιαφέρον του με παρεμβάσεις και εργασίες που αλλάζουν την όψη των σχολείων.
Οι Σχολικές Επιτροπές Α’Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης έχουν αναπτύξει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης τόσο για την καθημερινότητα, όσο και για γενικότερα θέματα των σχολείων. Γι’αυτό δεν υπάρχουν προβλήματα στη θέρμανση, στην καθαριότητα, στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, γεγονός που συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Είναι γνωστό, ότι ο Δήμος Ευρώτα διέθεσε για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επιπλέον ποσά που ανέρχονται στις 350.000ευρώ. Διαφορετικά με τις πενιχρές επιχορηγήσεις του κράτους τα σχολεία θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν.
Υπάρχει ειλημμένη απόφαση μας στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων και με βάση τις ανάγκες τους εάν χρειασθεί να δοθεί και νέα επιχορήγηση, στα περιθώρια που επιτρέπει ο Προϋπολογισμός του 2012.
Καυτηρίασε μικροπολιτικές που στοχοποιούν πρόσωπα και συντηρούν καταστάσεις, με μοναδικό στόχο να απαξιώσουν το έργο που παράγεται και να δημιουργήσουν αντιθέσεις μεταξύ Δήμου Ευρώτα και Εκπαιδευτικών. Η απάντηση έχει δοθεί στην πράξη, ότι δηλαδή υπάρχει καλή συνεργασία και θα συνεχισθεί και στο μέλλον σε πείσμα όσων θέλουν να μειώσουν ή να απαξιώσουν την άρρηκτη σχέση μας.
Τα προβλήματα είναι γνωστά και θα επιδεινωθούν στο μέλλον λόγω της πολιτικής του μνημονίου, με μειώσεις επιχορηγήσεων, μισθών αλλά και απολύσεις. Εγγυόμαστε, ότι ο Δήμος Ευρώτα είναι αλληλέγγυος για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και προς τους εκπαιδευτικούς και προς τα προβλήματα τους.
Σε μικρό χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν ειδικά προγράμματα που αφορούν στις σχολικές μονάδες  με στόχο τη διαμόρφωση κοινωνίας αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και προσφοράς.
Οι διευθυντές των Σχολείων που έλαβαν το λόγο αφού ανέφεραν τα ιδιαίτερα προβλήματα των σχολικών μονάδων τόνισαν το μεγάλο ενδιαφέρον του   Δήμου Ευρώτα για τα Σχολεία, όσο και την άψογη συνεργασία που υπάρχει για την επίλυση προβλημάτων.
Τέλος ευχαρίστησαν το Δήμαρχο κο Γιάννη Γρυπιώτη και τους συνεργάτες του για την άριστη συνεργασία που υπάρχει και που καθιστά το Δήμο Ευρώτα πρωτοπόρο σε θέματα Παιδείας.


Γραφείο Τύπου Δήμου Ευρώτα