Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 17:00

Μειώθηκε η τιμή για τα νέα υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ: Ανά 3μηνο μετρήσεις και λογαριασμοί

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μειώθηκε η τιμή για τα νέα υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ: Ανά 3μηνο μετρήσεις και λογαριασμοί

Μειώθηκε η τιμή για τα νέα υδρόμετρα από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, σημείωσε χθες ο πρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Βεργόπουλος - αναφέροντας επίσης ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στην παλιά εθνική οδό από τη Θουρία μέχρι το Ασπρόχωμα υλοποιούνται με καλούς ρυθμούς.

Ο κ. Βεργόπουλος είπε ακόμη ότι η επιχείρηση πήρε πιστοποίηση ISO 50.001 και ενημέρωσε ότι οι λογαριασμοί κατανάλωσης νερού θα εκδίδονται πλέον ανά 3μηνο.

Ειδικότερα, ο κ. Βεργόπουλος παρατήρησε ότι η τιμή των νέων υδρόμετρων μειώθηκε περισσότερο από 35%: Στην Καλαμάτα ορίστηκε στα 250 ευρώ από 379, ενώ εκτός οικισμού και στην περιφέρεια του δήμου ορίστηκε στα 220 ευρώ από 345 που ήταν. Ενημέρωσε επίσης πως το ποσό αυτό θα πληρώνεται σε 3 δόσεις, το 50% με την αίτηση και την προεπισκόπηση και το άλλο 50% σε 2 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Ανέφερε ότι η μείωση έχει να κάνει με το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΥΑΚ και με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων νεροκλοπής.

Ο πρόεδρος είπε επιπλέον ότι η υδρομέτρηση θα γίνεται στο εξής ανά 3μηνο (από 2μηνο), και ανά 3μηνο θα εκδίδονται επίσης και οι λογαριασμοί. Ομως θα υπάρχει η δυνατότητα, για όποιον θέλει, να πληρώσει έναντι ένα ποσό. Παρατήρησε δε ότι περισσότεροι από 1.500 πελάτες της ΔΕΥΑΚ έχουν εγγραφεί στο e-bill, για να πληρώνουν ηλεκτρονικά. Για τη δυνατότητα αυτή ο κόσμος θα ενημερωθεί και με φυλλάδια που θα αποσταλούν με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ.

Ο κ. Βεργόπουλος ενημέρωσε ότι εκτελούνται με εντατικούς ρυθμούς τα αντιπλημμυρικά έργα από τη Θουρία έως το Ασπρόχωμα και ιδιαίτερα αυτό της β’ φάσης που έχει ξεκινήσει εδώ και 3 μήνες. Ανέφερε πως “έχει γίνει σημαντικό κομμάτι του έργου” και τώρα φτιάχνεται ο εγκιβωτισμένος αγωγός από τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου στον Αντικάλαμο προς τον ποταμό Αρι.

Σημείωσε ακόμη ότι με το τρίτο αντιπλημμυρικό από την Παναγίτσα στο Νέδοντα, που θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα, η Καλαμάτα θωρακίζεται. Υπενθύμισε ότι δήμος και ΔΕΥΑΚ περιμένουν και τη μεγάλη χρηματοδότηση του έργου, που μελετάται από το “Μορέα” και το οποίο θα θωρακίσει το δήμο μέχρι τ’ Αρφαρά.

Τέλος, ενημέρωσε ότι η ΔΕΥΑΚ πήρε πιστοποίηση ISO 50001:2011 για την εφαρμογή καλών πρακτικών για τη διαχείριση ενέργειας. Αυτό σημαίνει, όπως είπε, πως “η ΔΕΥΑΚ εφαρμόζει όλες εκείνες τις διαδικασίες που οδηγούν σε μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος καθ’ όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της σε ύδρευση, αποχέτευση και άρδευση”.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER