Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 18:33

Κάλπη του "Δικτύου" για τα προβλήματα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Μια διαφορετική κάλπη στήθηκε από το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών του Δήμου Καλαμάτας, την Πέμπτη το βράδυ στο πεζόδρομο της Αριστομένους, στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης «ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΑΜπΑνΤΑ» της νεολαίας του Δικτύου. Ψηφίσαν οι πολίτες ,όχι κόμματα και πρόσωπα, αλλά τα θέματα που πρέπει να δώσει λύσεις η νέα Δημοτική Αρχή. Όσοι συμμετείχαν μπορούσαν να επιλέξουν από τα παρακάτω 16 θέματα:
Σκουπίδια
Ενεργή συμμετοχή του δημότη
Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος(παραλία, θάλασσα, Ταΰγετος, ποτάμια κ.λ.π.)
Δημιουργία θέσεων εργασίας
Περισσότερο πράσινο
Ανάδειξη και προστασία ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς
Μέριμνα για τον ποδηλάτη
Θερινός κινηματογράφος
Διάθεση χώρων για δημιουργική έκφραση
Φροντίδα για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες
Χώροι άθλησης
Πάρκα-παιδικές χαρές-ελεύθεροι χώροι
Κυκλοφοριακό
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ( Μουσική- θέατρο- εικαστικά- λόγος)
Ό,τι άλλο νομίζετε…

Στην κάλπη βρέθηκαν 400 ψήφοι ,  πήραν μέρος όλες οι ηλικίες και συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία και ενθουσιασμό.
Πρωταθλητής αναδείχθηκε το θέμα των σκουπιδιών, με ποσοστό 21% και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια ισοψήφησαν η δημιουργία θέσεων εργασίας και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με ποσοστό 11%. Η ενεργή συμμετοχή του δημότη βρέθηκε στην τρίτη θέση με ποσοστό 8%. Ακολουθεί η επιθυμία για περισσότερο πράσινο με ποσοστό 7,5%. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα πάρκα-οι παιδικές χαρές – οι ελεύθεροι χώροι και ο θερινός κινηματογράφος ισοψηφούν με ποσοστό 6,5%. Κι ακολουθούν, η φροντίδα για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες(6%), το κυκλοφοριακό(5%), η διάθεση χώρων για δημιουργική έκφραση και οι χώροι άθλησης(3%), η ανάδειξη και η προστασία της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και η μέριμνα για τον ποδηλάτη(2,5%). Στο ό,τι άλλο νομίζετε εκφράστηκαν απόψεις για διαφάνεια, σωστή χρήση της εξουσίας, καλύτερη επικοινωνία, προοδευτική στάση της δημοτικής αρχής και δανειστικές βιβλιοθήκες.
Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί και σήμερα το βράδυ από τις 8.00 στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ δίνοντας στην πράξη φωνή στην κοινωνία έχει κάνει εφτά ανοιχτές συζητήσεις για διάφορα θέματα στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα και συνεχίζει να καλεί τους πολίτες να πάρουν θέση για τα ουσιαστικά ζητήματα της πόλης.  


NEWSLETTER