Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 09:48

Καλαμάτα: Νέους διευθυντές στις υπηρεσίες όρισε ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Νέους διευθυντές στις υπηρεσίες όρισε ο Νίκας

 

Νέους διευθυντές σε υπηρεσίες του δήμου όρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ξεχωρίζουν η μετακόμιση της Παναγιώτας Κουράκλη από την Πολεοδομία στον Προγραμματισμό και την Ανάπτυξη και η εποπτεία του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτή γενικού διευθυντή Βασίλη Τζαμουράνη σε όλες τις διευθύνσεις με τεχνικό αντικείμενο.

Αναπληρώτρια διευθύντρια στην Πολεοδομία ορίστηκε η Χριστίνα Λυκουργιά (ήταν για χρόνια στην ΤΥΔΚ).

Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου που ισχύει από αύριο 20 Ιουνίου, ορίζονται προϊστάμενοι:

1) Στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης η Παναγιώτα Κουράκλη τοπογράφος - μηχανικός, με βαθμό Α’.

2) Στη Διεύθυνση ΚΕΠ η Αικατερίνη Βαρβουτσή τοπογράφος - μηχανικός με βαθμό Α’.

3) Στη Διεύθυνση Πολεοδομίας αναπληρώτρια (γιατί δεν έχει κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο) η Χριστίνα Λυκουργιά τοπογράφος μηχανικός με βαθμό Α’.

Με την ίδια απόφαση ο κ. Νίκας αναθέτει στο διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτή γενικό διευθυντή Βασίλη Τζαμουράνη “το έργο της άσκησης της εποπτείας στις διευθύνσεις που ασχολούνται με τεχνικό αντικείμενο και ιδιαίτερα στις Διευθύνσεις Πολεοδομίας, Προγραμματισμού - Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων καθώς και Γεωτεχνικών. Η άσκηση εποπτείας συνίσταται στα εξής: Στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων (μηχανικών, τεχνικών, πολιτών) με τις εν λόγω διευθύνσεις. Στην πρόταξη υποθέσεων και γενικά στον καθορισμό προτεραιότητας σε έργα που συνδέονται με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις ή είναι δημοτικού ή δημοσίου συμφέροντος. Στη σύνταξη απαντήσεων σε αιτήματα πολιτών και στην καλύτερη δυνατή συνεργασία με τις ανεξάρτητες αρχές. Στην εισήγηση προς το δήμαρχο σχετικά με μετακινήσεις τεχνικών υπαλλήλων μεταξύ διευθύνσεων ή τμημάτων με τεχνικό αντικείμενο. Στη συνέργεια μεταξύ δημοτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δημοτικών νομικών προσώπων σχετικά με τα τεχνικά έργα (ΔΕΥΑΚ, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ΚΑΚ - ΒΙΙΣΦΑΚΑ, Διοκλής ΑΕ).

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με τη διευθύντρια Πολεοδομίας Παναγιώτα Κουράκλη, όταν ο κ. Νίκας της είχε καταλογίσει καθυστερήσεις σε εγκρίσεις που αφορούν επενδύσεις. Αντιπαράθεση που είχε οδηγήσει στην υποβολή παραίτησης από τη διευθύντρια.

Γ.Σ.


NEWSLETTER