Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 13:50

Ο Μάκαρης για τα μονοπάτια της Βέργας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο Μάκαρης για τα μονοπάτια της Βέργας

Η μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στηρίζει την προσπάθεια για ανάδειξη και πολιτιστική αξιοποίηση των μονοπατιών της Βέργας και άλλων σημείων της περιοχής.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Μανώλης Μάκαρης.

Αναφέρει, αρχικά, ότι “ο πρόσφατος χαρακτηρισμός του καλντεριμιού που συνδέει την Κάτω με την Ανω Βέργα και τον Αγιο Γεώργιο στο Καλάθι ως μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελεί αναμφισβήτητα μια ευχάριστη είδηση και σαφώς δικαίωση συλλόγων και φορέων της περιοχής, αλλά και συγκεκριμένων ανθρώπων, όπως ο Κώστας Μαρκάκης, που ανέδειξαν το θέμα και προσπάθησαν να διασώσουν τα αξιόλογα ευρήματα της περιοχής (καλντερίμια, ξερολιθιές, βρύσες, κ.λπ.). Θα πρέπει να αναζητηθεί κατάλληλη χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ, Leader) για να αποκατασταθούν και να γίνουν επισκέψιμα”.

Εκτιμά πως “η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, με διοργανωτές ενεργούς συλλόγους της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής και με ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρεμβάσεις αξιόλογων επιστημόνων και άλλων πολιτών με γνώση του θέματος, αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα, ώστε η συγκεκριμένη περιοχή τα επόμενα χρόνια να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει σημαντική κοιτίδα ανάπτυξης του περιηγητικού τουρισμού στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μάκαρης δηλώνει ότι “η παράταξή μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα, να στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες συλλόγων και ιδιωτών και να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια, ώστε στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή να προστατευτούν και να αναδειχθούν περιοχές και σημαντικά σημεία πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ειδικά μάλιστα για τα παραδοσιακά καλντερίμια και μονοπάτια είναι αναγκαίο να διασωθούν και να αναδειχθούν και σε άλλες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, όπως το Ελαιοχώρι και τα χωριά της Αλαγονίας”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER