Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 15:44

Πρόταση 2,5 εκ. ευρώ για έργα ύδρευσης στην Οιχαλία

Γράφτηκε από την

Πρόταση 2,5 εκ. ευρώ για έργα ύδρευσης θα υποβάλει ο Δήμος Οιχαλίας προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι”, μετά από σχετική απόφαση που κατά πλειοψηφία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, ο δήμος θα ζητήσει να χρηματοδοτηθεί από το εν λόγω πρόγραμμα α) η αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης του συνδέσμου Αγίου Φλώρου έως την υδατοδεξαμενή του Μελιγαλά (προϋπολογισμός 2.025.000 ευρώ) και β) η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης σε Διαβολίτσι, Μίλα και Σκάλα (προϋπολογισμός 550.000 ευρώ), έργα για τα οποία ο Δήμος Οιχαλίας διαθέτει έτοιμες μελέτες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Τσουκαλά που εισηγήθηκε το σχετικό θέμα προς το Σώμα.

Την εισήγηση υπερψήφισαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Λιόγας, όπως επίσης οι Δημήτρης Καραμπούλας, Ανδρέας Τσουκαλάς, Γιώργος Μακρυνιώτης, Στάθης Τασιόπουλος, Θύμιος Βεργής, Γιάννης Μιτζάς, Γιάννης Ηλιόπουλος, Θανάσης Κόλλιας, Γιώργος Μέρμηγκας, Ηλίας Ντονάς και Δημήτρης Μπινίσκος.

Στην πρόταση διαφώνησε ο σύμβουλος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασή του, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει “να αποσυρθεί το θέμα, να ασχοληθεί η τεχνική υπηρεσία του δήμου να φτιάξει μελέτες ολοκληρωμένες γιατί το πρόγραμμα -η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων- είναι το τέλος Σεπτέμβρη. Εχει τέσσερις μήνες να φτιάξουν μελέτες για τις υδρομαστεύσεις και για τις επισκευές των αντλιοστασίων, όπως προβλέπει το πρόγραμμα”.

Την πρόταση του Δ. Παναγιωτόπουλου υπερψήφισαν ο ίδιος, καθώς επίσης και οι Σπύρος Αδαμόπουλος, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αθανασία Βούρβαχη - Χαντζάρα, Κώστας Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος και Δημήτρης Κόνιαρης.

Β.Γ.Μ.