Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 02:26

Παρεμβάσεις στο ανάχωμα της Νέδας

Γράφτηκε από την

Αμεσες παρεμβάσεις αποφασίστηκαν να γίνουν -και ξεκίνησαν- στα αναχώματα της Νέδας λίγο πιο πάνω από την γέφυρα της εθνικής οδού στο ύψος της Ελαίας, καθώς λόγω εκτροπής της κοίτης του ποταμού από τα φουσκωμένα νερά είχε διαβρωθεί μεγάλο μέρος των αναχωμάτων προς την πλευρά της Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα οι καλλιέργειες της περιοχής και κυρίως τα θερμοκήπια σε περίπτωση που τα αναχώματα έσπαζαν και το νερό έβγαινε εκτός του ποταμού.

Το Σάββατο το μεσημέρι στην περιοχή βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Δράκος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας Γιάννης Φιλντίσης και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποφασίστηκε άμεσα να πέσουν μεγάλοι ογκόλιθοι στο σημείο που είχε γίνει διάβρωση των αναχωμάτων και παράλληλα με σκαπτικό μηχάνημα να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά ώστε να διευθετηθεί η κοίτη του ποταμού και να ρέει στο κέντρο του. Οι εργασίες ξεκίνησαν από χθες, καθώς η διάβρωση μεγάλωνε ώρα με την ώρα.